RİZE’DE GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR.

Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin, 25-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan GastroRize 2. Ulusal Rize Gasronomi Günleri’nin içeriğiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında gazetecilere bilgiler aktardı.

KÜLTÜR 23.08.2022 11:21:45 44 0
RİZE’DE GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR.

Toplantıya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç ve gazeteciler katıldı.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilerek her yıl festival tadında yapılan GastroRize 2. Ulusal Rize Gasronomi Günleri’nde Türkiye'nin önde gelen mutfak kültürlerinden birine sahip olan Rize’nin biyoçeşitliliği tanıtılacak.

Gastronomi Günleri çerçevesinde düzenlenecek olan festival içerisinde Workshop, çeşitli konferanslar, paneller, konserler ve gezi etkinlikleri yer alacak.

Şehrimizin bütün değerlerini, özellikle de lezzetlerini Türkiye ve dünya kamuoyuyla buluşturmak üzere

GastroRize Festivalinin düzenlendiğini ifade eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize mutfağının ele alındığına vurgu yaptı.

RİZE KARADENİZDE ÖNDE GELEN TURİZM DESTİNASYONUNDAN BİRİDİR

Başkan Rahmi Metin; “Lokal ve organik ürünlerimizi, mutfağımızdaki lezzetlerimizi tanıtmak, tattırmak, geliştirmek adına bir dizi etkinlikle festivalimizi hayata geçiriyoruz. Rize’miz doğası, yaylaları, kendine özgü mimarisi, kültür hazineleri, müziği, horonu, enerjisiyle hem yaşayanlarına hem misafirlerine eşsiz deneyimler sunuyor. Rize, bu varlıklarıyla da hali hazırda Karadeniz Bölgesi'nin önde gelen turizm destinasyonlarından birisidir.

FESTİVAL AKADEMİK VE SEKTÖREL BULUŞMA SAĞLAYACAK

Düzenlenecek festival ile birinci kapsamımız akademik toplantılar ve sektör buluşmaları ile yerel üretici ve işletmecilerimizi yeme-içme sektörünün öncü isimleriyle bir araya getirmek. Türkiye’nin önemli şefleri, gurme yazarları, ulusal ve uluslararası gıda firmalarının temsilcileri, butik tarımcılar; ülke gastronomimizin korunması, geliştirilmesi ve aktarılmasına gönül veren ünlü isimler festival kapsamında misafirimiz olacaklar.

Festivalimizin ikinci kapsamında festival alanında olacağız. Sahil Otopark’ın tamamını festival alanı olarak tayin ettik. Rize mutfağının lezzetleri ile lokal ürünlerinin tadımları ve satışlarının gerçekleştirileceği lezzet standlarımız ile geleneksel el sanatları standlarımız bulunacak. Ünlü şefler festival alanında Rize mutfağının önemli lezzetlerini sunacakları workshop’lar düzenleyecekler.

RİZELİ MÜZİK SANATÇILARIMIZ BİZİMLE BİRLİKTE OLACAKLAR

Rize’mizin enerjisi yüksektir. Müziğini, sesini doya doya yaşar biz bunu da es geçmedik. Festival alanında kurulacak sahnede gün boyu Rize’nin sesi ve müziği yer alacak. Sanatçılarımız Resul Dindar, Grup Koliva, Murat Köse, ve Usame İsmail sahneleriyle vatandaşlarımız sevilen şarkılar eşliğinde eğlenecekler.

Başkan Rahmi Metin konuşmasının son bölümünde GastroRize Festivalimizde çok sayıda renkli etkinliklerimizle Rize’mizin tadını, sesini ve renklerini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

“Rize Enfes, Lezzetler Nefis Siz de gelin” sloganıyla bu yıl 2.’si düzenlenen GastroRize 2. Ulusal Rize Gasronomi Günlerine tüm halkımız davetlidir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı