Rize'nin Hemşin ilçesindeki Merkez Camisi'ne duşakabinli banyo var.

Rize'nin Hemşin ilçesindeki Merkez Camisi'ne duşakabinli banyo var.

KÜLTÜR 6.07.2019 09:50:46 365 0
Rize

HEMŞİN-Rize’nin Hemşin İlçesinde bulunan Merkez Camisi’nde Dernek tarafından Bay-Bayan duşkabinli banyo yapıldı. Dernek üyesi Caminin abdesthanesine yapılan banyo ile ilgili yaptığı açıklamada, “Rize ve ilçelerinde böyle bir uygulama yok denecek kadar azdır” dedi.

Hem cami cemaatinin hem de ilçeye şehir dışından gelenlerin eksikliğini hissettikleri hamam için arayış içine girdiklerini ifade eden Dernek yöneticisi, cemaatle yaptığımız istişare sonucu cami yanındaki bölümün abdesthane olarak yapılmasını, ardından da bir adet tuvalet ve banyo eklenilmesi konusunda fikir birliğine vardıklarını belirtti”.

Hemşin Turizmi her geçen gün cazibe haline geliyor. Doğasıyla ve temiz havasıyla ilgi çeken bu ilçe yaz aylarında ziyaretçilerle dolup taşıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ihtiyaçlarını gidermek için Cami müştemilatı içinde yapılan Bay ve Bayanlara hizmet veren duşkabinli banyo Kaçkaryolu, Projesine katılan kişiler tarafından olumlu karşılandı. İki gün boyunca banyo yapma imkanı bulan ziyaretçiler bu uygulamanın diğer camilerde de yapılmasını istediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI