Pazar’a döndüler

Pazar’a döndüler

KÜLTÜR 28.05.2023 11:10:31 181 1
Pazar’a döndüler

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık MTAL olarak 18 aydır yürütmekte olduğu, “‘Digitally Ready Generation For The Labour Market “isimli Erasmus projemizin final toplantısını Romanya’nın Suceava şehrinde 15-19 Mayıs tarihleri arasında tamamladı.

Okul idaresinden yapılan açıklamada “Proje Koordinatörümüz Emel Bodur, Lojistik öğretmenimiz Canan Dinç ve 12.sınıf Uçak Bakım Alanı öğrencilerimiz Ümmügülsüm Şalap ,Melike Nur Kadıoğlu ,Seda Kızılhan ve 11 .sınıf Lojistik Alanı öğrencimiz Eslem Dilay Dilmaç’ın katılımlarıyla gerçekleştirdik.ifadelerine vurgu yapılarak alınan eğitim ve çalışmalar hakkında şu bilgiler paylaşıldı.

EĞİTİM ALINARAK UYGULAMALI ÇALIŞMALAR YAPILDI

Bir hafta boyunca öğrencilerimiz dijital becerilerini geliştirmek üzere Ciprian Porumpescu Güzel Sanatlar Lisesi’nde çeşitli faaliyetlere katıldılar.Öğrencilerimiz okulun bilgisayar öğretmeni eşliğinde “kelime bulutu oluşturma,dijital poster hazırlama ,video hazırlama “gibi konularda eğitim alarak uygulamalı çalışmalar yaptılar.

GEZİ VE EĞİTİM ÖĞRENCİLER İÇİN OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

Ev sahibi kurum okulda yapılan eğitimler dışında kültürel ve eğitsel geziler düzenledi.Suceava’da bulunan Stefan Cel Mare Universitesi Mekatronik ve Robotik Fakültesi’ne yapılan gezi öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçti.Fakülte hocaları tarafından tüm birimler gezdirilerek yapılan eğitim ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

Diğer günlerde Wama Yumurta Müzesi ,Ağaç Müzesi ,Cacica Tuz Madeni ve Voronet Manastırı gibi yerlere yapılan geziler öğrencilerimizin çok ilgisini çekti.Yumurta Müzesinde dünyanın her ülkesinden toplanan çeşitli motiflerle bezenmiş paskalya yumurtaları gerçekten görülmeye değerdi.Ağaç Müzesinde eski dönemlere ait mutfak araç –gereçleri , tarım ve hayvancılık alanında kullanılan tahtadan yapılmış materyaller müzede yer alan parçalardandı.Geleneksel Romanya oymacılık sanatına ait örneklerin sergilendiği ayrı bir bölümü de ziyaret ettiler. Oymacılık sanatı ile ilgili bir workshop çalışmasına katılan öğrencilerimiz tahta üzerine motif işleme çalışmaları yaptılar.12. yüzyıldan kalma bir Orthodox yapısı olan Voronet Manastırı hem iç hem de dış duvarlara çizilen ikonlarla katılımcıların büyük ilgisini çekti.

YENİ DOSTLUKLAR KAZANILDI

Proje faaliyetlerinin gerçekleştiği Suceava şehri dışında Braşov ve Bükreş şehirlerini de gezme ve görme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz Romanya’da birden fazla şehri görme ve birbirleriyle kıyaslama fırsatını yakaladılar.

RİZE’YE MUTLU BİR ŞEKİLDE DÖNDÜK

Bu projenin öğrencilerimizin kültürel ve kişisel gelişimine birçok fayda getirdiğini düşünüyor, ve onları mutlu bir şekilde Rize’ye geri getirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.


Anahtar Kelimeler:
havacılık
30.05.2023 11:44:32
süper

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı