OKULLAR ARASI YÖRESEL TÜRKÜLER YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Yusufeli Derekapı Festivali etkinlik programında yer alan Okullar Arası Artvin Türküleri Yarışması Yusufeli Karakucak Güreş Sahasında düzenlendi.

KÜLTÜR 21.05.2022 13:04:28 89 0
OKULLAR ARASI YÖRESEL TÜRKÜLER YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Derekapı Festivali etkinlik programında yer alan Okullar Arası Artvin Türküleri Yarışması Yusufeli Karakucak Güreş Sahasında düzenlendi.

Yusufeli Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 2010 Yılından bu yana Yusufeli genelinde yapılan Okullar Arası Yöresel Türkü Yarışması pandemi nedeniyle iki yıldır düzenlenemiyordu. Bu sene Derekapı Festivali etkinlik takviminde yer alan Okullar Arası Yöresel Artvin Türküleri yarışması Yusufeli Karakucak Güreş Sahasında düzenlendi. Yağmurlu bir Yusufeli akşamında yarışmaya ilgi oldukça fazlaydı.

Orta Okul ve Lise kategorileri olmak üzere toplam iki kategoride düzenlenen yarışmaya Ortaokul kategorisinde on öğrenci, Lise kategorisinde ise altı öğrenci katıldı.

O Ses Türkiye Şampiyonu Hasan Koçak ile beraber Erkin Tokgöz, Engin Kaşıkçı, Bahar Demir gibi isimlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Ortaokul kategorisinde; Kılıçkaya Şehit Albay Cevat Erten Ortaokulundan Fatih Çelik Üçüncü, Halitpaşa Ortaokulundan Burcu Arslan ile İnönü Ortaokulundan Yağmur Dayanç İkinci, Kınalıçam Ortaokulundan Rabia Dayanç birinci oldu.

Lise kategorisinde ise; Şehit Salih Hüseyin Parça Anadolu Lisesinden Kübra Dayanç Üçüncü, Yusufeli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gülperi Demirel İkinci Kerim Dayanç birinci oldu.

Yarışmada Jüri koltuğunda oturan O Ses Türkiye Onuncu Sezon Şampiyonu Hasan Koçak mini bir konser verdi. Yarışma, katılımcı öğrencilerin hep birlikte oluşturdukları koro ile sona erdi.

Yarışmayı değerlendiren Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin;” Artvin Türküleri Yarışması çok önem verdiğimiz bir proje bu proje ile gençlerimizi topluma hazırlamayı amaçlıyoruz. 2010 yılından bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde Artvin Türküleri Yarışmasını organize ederek toplumumuza kazandırmış olduk. Bu yarışmalar bizlere ne kattı diye bakacak olursak Artvin Türküleri Albümünü çıkarttık bu albüm ile Yılın Kültür Projesi ödülünü aldık. Öğrencilerimizi hem toplumsal yaşama hazırlamış olduk hem de yeteneklerini sergileme fırsatını onlara tanımış olduk. En son ve en önemli çıktılarımızdan birisi de tabiki geçtiğimiz yaz özel bir televizyonda yayınlanan O Ses Türkiye yarışmasında birinci olarak bizleri gururlandıran Hasan Koçak kardeşimizi kazandık. Hasan da tıpkı bugün ki gençlerimiz gibi bu sahnelerde çabalayarak bir şeyler başardı. Hasan Koçak’ı da buradan tekrar tebrik ediyorum. Bugün ki yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılarak hünerlerini sergileyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Durmak yok çalışmaya devam diyorum. Ve son olarak bugün ki programda emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yusufeli Belediyesi tarafından tüm kategorilerde Birinci olanlara 1500 TL, İkinci olanlara 1250 TL, Üçüncü olanlara 1000 TL ayrıca yarışmada dereceye giremeyen tüm öğrencilere 500’er TL katılım ücreti verildi. Yarışmada toplamda 13.250 TL ödül dağıtıldı. Para ödülü ile birlikte öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı