“OFF THE RECORD” KİTABINI KAVALCI’YA HEDİYE ETTİ

Donat, Rize’ye geldiğimde yanımda yer alan, gazeteci Bayram Ali Kavalcı kardeşime kitabımı imzalayarak hediye ediyorum.

KÜLTÜR 18.08.2021 09:51:30 122 0
“OFF THE RECORD” KİTABINI KAVALCI’YA HEDİYE ETTİ

Türkiye’nin en tanınmış usta gazeteci yazarlarından Yavuz DONAT’ın yakın dönem siyasi tarihini kapsayan ve Türkiye’nin en tanınmış siyasetçisi, Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’e en yakın gazeteci olarak onlarca devlet adamı ve siyasetçi ile yapmış olduğu yurt içi ve yurt dışı gezi, haber ve röportajlarda elde etmiş olduğu hatıralarının yer aldığı, “OFF THE RECORD” isimli kitabını Rize gezisinde Doğu Karadeniz Bölgesinin tanımış gazeteci ve yazarlarından Bayram Ali Kavalcı’ya imzalayarak hediye etti.

Usta gazeteci Yavuz Donat, Türkiye’nin tanınmış gazeteci ve televizyoncularından olan Şebnem Bursalı’yla yapmış olduğu söyleşilerin yer aldığı; 360 sayfadan oluşan, birçok devlet adamı ve siyasetçiyle yaşadığı anılar ve çok sayıda fotoğrafların yer aldığı, “Off The Record” (Kayıt dışı yayımlanmamak şartı ile) isimli kitabında yarım aşırı geçen hatıralarının bir kısmına yer veren usta gazeteci yazar Yavuz DONAT; “5. baskısı gerçekleşen bu kitabım zaman tünelinde bir gezinti gibi. Siyaset bir maratondur, gazetecilik bir maratondur. Koşmak gerekiyor, dünü unutmamak gerekiyor. Meslekte 57 yılımı doldurmuş oldum. Anadolu’yu en çok gezen bir gazeteci olarak, hep sahada koşturan ve hiç yorulmadan her daim ve her ortamda mesleğimin sorumluluğu içinde, meslek etiği çizgisinin içinde, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazı Mustafa Kemal Atatürk dışında, ülkemizin gelmiş ve geçmiş tüm siyası genel başkanlarla ve cumhurbaşkanlarımızla defalarca görüşüp, haber ve röportajlar yapmış ve yapmaya da devam eden bir meslektaşınızım. Anadolu kadar kendi insanını çok sıcak bir şekilde bağrına basan bir coğrafya dünyada yoktur. İlerlemiş yaşıma rağmen her bir şehri cennet olan Anadolu’muzun şehirlerini gezmeye devam ediyorum. Bu şehirlerden birside doğası, cana yakın insanlarının ve Türk siyasetinde tarihe geçmiş önemli devlet adamlarının yetiştiği şehirlerimizden bir tanesi de Rize’mizdir. Burada oldukça çok siyası dostlarım vardır. Çok sevdiğim meslektaşların vardır. Bunlardan bir tanesinde taşrada her türlü zorlulara rağmen gazetecilik mesleğini, almış olduğu aile terbiyesi, eğitimi ve meslek ilkelerine olan hassasiyeti, saygısı ile tanıdığım ve her Rize’ye geldiğimde yanımda yer alan, gazeteci Bayram Ali Kavalcı kardeşime kitabımı imzalayarak hediye ediyorum. Bu tecrübelerimin taşrada yürütmekte olduğu gazetecilik mesleğinde çok daha güzel çalışmalar yapmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. “Off ther record” isimli kitabımı hereksin bir solukta büyük bir merakla alınıp alıp okumasının arzu ediyorum. “ dedi.

Gazeteci yazar Yavuz Donat’ın özet biyografisi;

1942 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Mersin'de okudu; Mersin Ticaret Lisesi mezunu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. 1963 yılında, akademide öğrenciyken Ulus gazetesinde gazeteciliğe başladı. Sonra Akşam gazetesinde çalışmaya devam etti. Gazeteciliğe ara verdiği tek dönem, askerlik dönemidir. Akşam'ın çöküşüyle birlikte yirmi yıl Tercüman gazetesinde muhabirlik, yazarlık ve Ankara Temsilciliği görevlerini üstlendi. Sonrasında Meydan ve Milliyet gazetelerinde yazdı. Yavuz Donat, 1998'den bu yana SABAH gazetesinde yazarlık yapıyor. Elli altı yıllık gazetecilik hayatına kitaplar, fahri doktora ve fahri hemşerilikler, TRT ve NTV'de programlar sığdırdı. Evli ve iki çocuk babası Donat'ın ikisi kız üç torunu vardır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı