MEYVE VE BİTKİ YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

Arhavi Belediye Başkanlığı ve Arhavi Ziraat Odası arasında yöresel meyve çeşitleri ve süs bitkileri üretim protokolü imzalandı.

KÜLTÜR 21.03.2023 12:57:56 84 0
MEYVE VE BİTKİ YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi’de yöresel meyveler ve bitki yetiştirilmesine yönelik çalışma başlatılıyor. Arhavi Belediye Başkanlığı ve Arhavi Ziraat Odası arasında yöresel meyve çeşitleri ve süs bitkileri üretim protokolü imzalandı.

Arhavi Belediyesi’nde düzenlene protokol imza töreninde Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak ile oda yönetimi ve üyeleri hazır bulundu.

Arhavi Belediyesi ve Arhavi Ziraat Odası ile ortaklaşa olarak yürütülecek protokol kapsamında, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması, yok olmaya yüz tutmuş yöresel meyve çeşitlerinin arttırılması, peyzaj ve süs bitkileri yetiştiriciliği esas alınarak uygun ölçekli sera ve çelikleme havuzlarının yapılması amaçlanıyor.

Aralarında birçok yöresel armut çeşidi başta olmak üzere, yöresel elma, üzüm, incir, erik ve kiraz gibi meyvenin yanı sıra süs bitkilerinin yetiştirilmesi planlanıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı