Lojistik Merkez için tartışmalar devam ediyor.

Trabzon neden böyle davranıyor?

KÜLTÜR 2.11.2013 15:04:04 20 0
Lojistik Merkez için tartışmalar devam ediyor.



Lojistik  merkezin Rizede Sürmene-Of arasında  kurulmasıyla ilgili Trabzon cephesinden durmadan tepkiler geliyor.Rize cephesinden ise olumlu veya olumsuz açıklamalara yer verilmiyor.Birçok yatırımı alan Trabzon camiasının tepki göstermesine Kardeş il Rize'liler anlam veremiyorlar.Yıllarca Trabzon Havalanını kullanan ve Bölge Müdürlüklerinin tümünün Trabzon da bulunmasına olumlu bakan Rize nin, bu çıkışı haketmediği dile getirildi.Büyükşehir Trabzon ilimizde Yerel seçimlerin yaklaşması sonucu konunun gündemde tutulmasının seçimlerde malzeme yapılmasının dikkati çekilmesi istendi.


AK PARTİ İL BAŞKANI ADNAN GÜNNAR'IN AÇIKLAMASI.

AK PARTİ Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon’un lojistik merkezini kaçırmadığını belirterek, İyidere’de yapılacak lojistik merkezden Trabzon’un da faydalanacağını söyledi. Günnar, “Lojistiği kaybettik diye gürültüler çıkartılmamalıdır. Trabzon lojistik merkezi kazanmaktadır. Bu böyle bilinsin” dedi.

AK PARTİ Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar Trabzon’un lojistik merkezi kaçırmadığını belirterek, İyidere’deki lojistik merkezden Trabzon’un da faydalanacağını söyledi. Lojistiğin kaydırıldığını söyleyen çevrelere de sert çıkan Günnar, “Sürekli Trabzon’a yatırımların gelmesi gibi bir anlayış içerisinde değiliz. Giresun, Rize, Gümüşhane gelişirse Trabzon da gelişecektir. Trabzon lojistiği kaybetti gibi gürültüler çıkartılmamalıdır. Trabzon lojistik merkezi kazanmaktadır. Bu böyle bilinmelidir” dedi.


TTSO MECLİS ÜYESİ PLATFORMU SÖZCÜSÜ ŞABAN BÜLBÜL'ÜN AÇIKLAMASI..

TTSO meclis üyesi ve demiryolu platformu sözcüsü işadamı Şaban Bülbül, odanın dünkü oturumunda lojistik merkezin İyidere Vadisi’ne kaydırılması konusunda sert açıklamalar yaptı. Lojistikle birlikte demiryolunun da gideceğini kaydeden Bülbül, “Kaydırılan lojistiğin çok ötesinde Trabzon’un ticari geleceğidir. Zorla İpekyolu üretilmez. Bunu tarih belirledi. Ben, ‘Lojistik merkez 10 km öteye kaydı. Rize ile Trabzon’un arasında’ söylemlerine katılmıyorum. Trabzon’un kara, hava, deniz ayakları hazırken siz yeni ayaklar üreteceksiniz. Yapın ama Trabzon’a da yapın. Bir yerden alıp başka yere götürmeyin. Ben bu konuda Sayın Başbakanımız’a güveniyorum” dedi.


MHP TRABZON MİLLETVEKİLİ KORAY AYDIN'IN AÇIKALAMSI

MHP Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Koray Aydın, lojistik merkezin İyidere’ye kaydırılması konusunda sert açıklamalar yaptı. Yer tercihinin yanlış olduğunun Başbakan’a anlatılması gerektiğini vurgulayan Aydın, Bakan Erdoğan Bayraktar ve AK Parti milletvekillerine seslendi. Aydın, “Cesur olun. Çıkın Başbakan’ın karşısına tercihin yanlış olduğunu anlatın. Anlamazsa biz anlatacağız. Papucun pahalı olduğunu ona göstereceğiz” dedi.Günebakış.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı