LEZZETLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Asırlık Tarifleriyle Türk Mutfağı Özgün Lezzetler Artvin’de Buluştu

KÜLTÜR 27.05.2022 13:00:25 36 0
LEZZETLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Ülke genelinde 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Artvin Gastronomi Müzesi’nde “ Asırlık Tarifleriyle Türk Mutfağından Özgün Lezzetler Artvin’de Buluşuyor” programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Artvin Gastronomi Müzesi’nde “Asırlık Tarifleriyle Türk Mutfağından Özgün Lezzetler Artvin’de Buluşuyor” programı kapsamında Artvin’in asırlık lezzetleri görücüye çıktılar. Etkinliğe Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Baro Başkanı Av. Ayla Varan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özner Bilmiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, KOSGEB İl Müdürü Arif Ercan, İl Müftüsü Mesut Harmancı, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, Artvin Çoruh Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ardıç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gökalp Eren’in yanı sıra Artvin’in yöresel lezzetlerinin üreticileri katıldılar.

Etkinlik kapsamında protokol üyeleri öncelikle Artvin Geleneksel Mutfak ve Kültür Özel Müzesi’ni ziyaret ettiler. Programa katılan konuklara Artvin Yöre Mutfağından bişi, silor, erişte, yaprak sarma, Şavşat ketesi, çeşitli meyvelerin reçelleri gibi önemli ürünlerimizden ikramlarda bulunulurken, Artvin Mutfağından coğrafi işaretli ürünlerin sunumları gerçekleştirildi. AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve diğer protokol mensupları Artvin’in zengin bir gastronomisinin olduğunu ve bu ürünlerin tanıtılması durumunda Artvin ekonomisine önemli girdiler sağlanabileceğini belirterek kendilerine ikram edilen ürünleri büyük bir titizlikle tadarak tariflerine ilişkin bilgi aldılar.

Günün anısına hatıra fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI