LAZ BÖREĞİ PROJESİ TAMAMLANDI

Hopa’da Yerel Kalkınma, İstihdam ve Turizm Değeri Olarak Hopa Laz Böreğinin Üretimi ve Pazarlanması’ proje kapsamında son aşama olan proje kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

KÜLTÜR 15.10.2021 15:54:41 43 0
LAZ BÖREĞİ PROJESİ TAMAMLANDI

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan TR90/20/Cİ/0017 Referans no.lu ve ‘Yerel Kalkınma, İstihdam ve Turizm Değeri Olarak Hopa Laz Böreğinin Üretimi ve Pazarlanması’ proje kapsamında son aşama olan proje kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Akyürek, Meclis Başkanı Sayın Gökhan Bıyıklı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sayın Okan Poyraz ve Şükrü Aydemir, Meclis Üyeleri Sayın Alişan Ender Topaloğlu, İsmet Başar, Tolga Çakır, Arif Lokumcu ve Aydın Tatar, Hopa Halk Eğitim Müdürü Sayın Harun Yüce, Artvin Çoruh Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Yener Oğan, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Kurumları Yönetimi ve Organizasyonu Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Mehmet Okan, Kadın Kooperatifi Yönetimi ve Üyeler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Akyürek: ”Uzun bir sürecin ardından sonuna gelinen projemizin kapanış toplantısına hoş geldiniz. Şu zamana kadar olan reklam ve tanıtım kısmını tamamladık. Amacımız şimdi pazarı büyütüp satışı artırmak. Kooperatifleşmenin bu süreçte faydasını artık daha fazla göreceğiz. Hopa Halk Eğitim Müdürü Sayın Harun Yüce’ye eğitim sürecinde bize sağladığı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kooperatif heyetine bu süreçte özverili ve dayanışma içinde hareket ettikleri için ayrıca teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Müdürü un Harun Yüce: yaptığı açıklamada “Bu tür değerler kayıt altına alınıyor. Başvurular olmadığı takdirde başkaları sahip çıkıyor. İlçeye kazandırdığınız bu değer için hepinize teşekkür ederim. Zaman içinde Hopa buna daha sahip çıkacak. Üretilen değerler geleneksel yöntemlerle anlam kazanır. Bizim görevimiz büyüklerimizden öğrendiklerimizi daha teknik bir şekilde aktarmak. Hopa Halk Eğitim Merkezi olarak Hopa Laz Böreğine eğitim anlamında katkı sağladık bundan sonrada elimizden gelen ne varsa yapmak için hazırız.’ ifadelerini kullandı.

Doktor Öğretim Üyesi Oğan: konuşmasında ‘”Türkiye’de 600’e yakın patentli ürün var ayrıca hazırda bekleyen başvurular da var. Artvin’in 7-8 tane değerlendirme aşamasında olan ürünü var, sayılar artarak devam ediyor. Laz Böreği Türk Mutfağında lezzet olarak farklı ve Dünyaya mal olabilecek bir tat. Burada markalaşma ve kooperatifleşme güzel bir adım. Dünyada sadece sokak lezzetleri için geziler yapılıyor. Gelen turist konaklama dışında yeme-içme sürecine dahil olmak istiyor. Umarım Artvin’de Gastronomi daha fazla değer görür ve devam eder. Bu vesileyle Hopa Ticaret ve Sanayi Odasını ve Hopa Halk Eğitim Müdürlüğünü tebrik ederim. Teşekkürler.’ dedi.

Toplantı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek katkılarından dolayı Hopa Halk Eğitim Müdürü Harun Yüce’ye plaket takdimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI