KÜTÜPHANECİSİZ KÜTÜPHANELER ÇAĞI

Kütüphanecilik, Bilgi ve Belge Yönetimi ve Arşivcilik mezunları için KPSS 2014-2’de sadece 9 (dokuz) kütüphaneci atanacak olması, bölüm mezunları, öğretim üyeleri ve meslek örgütlerini harekete geçirdi.

KÜLTÜR 17.11.2014 19:40:38 173 0
KÜTÜPHANECİSİZ KÜTÜPHANELER ÇAĞI
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bağlı 1200’den fazla Kütüphanede sadece 350 bölüm mezunu Kütüphaneci görev yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Kütüphanelerde ise yok denecek kadar az. Üniversite Kütüphanelerinde çalışan personelin sadece yüzde 19’u bölüm mezunu. Hal böyle iken Kütüphanecilik (Bilgi ve Belge Yönetimi) mezunları için KPSS 2014-2’de sadece 9 (dokuz) kütüphaneci atanacak olması, bölüm mezunları, öğretim üyeleri ve meslek örgütlerini harekete geçirdi. “Kütüphanecileri çalıştırmadan nitelikli kütüphane hizmeti olmaz. Topluma nitelikli kütüphane hizmeti vermek için yüzlerce mezun genç kütüphaneci görev bekliyor. Kütüphanecisiz Kütüphaneler Çağı. Yeni Türkiye’de Kütüphaneciye yine kadro yok.” Sloganları ile İnternette ve sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan Kütüphanecilere en büyük desteği bölüm hocaları ve Türk Kütüphaneciler Derneği veriyor. Kütüphanecilerin Twitter ve sosyal medyadaki #bbykadroistiyor #kütüphanecilerkadroistiyor #niteliklikütüphaneler paylaşımları da büyük ilgi gördü.
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kütüphanecilik, Bilgi ve Belge Yönetimi ve Arşivcilik mezunları için KPSS 2014-2’de sadece 9 (dokuz) kütüphaneci kadrosuna onay verilmesi tüm meslek çalışanlarımızı, öğrencilerimizi ve mezunlarımızı çok üzmüştür. Dernek olarak bu konunun düzeltilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Devlet Personel Başkanlığı ile görüşmemiz olacak. Mecliste Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesi’nin Plan Bütçe Komisyonunda görüşmeleri olacak. Konu hakkında taleplerimizi ve kadro durumlarını bunlarla birlikte ilgili tüm bürokratlara iletip, sorunun çözülmesinin takipçisi olacağız. Tüm meslektaşlarımızı kadrolar hakkında destek vermeye davet ediyorum.” Dedi.
 
  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı