KÜLTÜR VE SANAT SERGİSİ SONA ERDİ.

RİZE VALİLİĞİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 5 GÜN SANATSEVERLERİN GÖSTERİMİNE AÇILDI.

KÜLTÜR 12.10.2013 13:54:54 14 0
KÜLTÜR VE SANAT SERGİSİ SONA ERDİ.




Rize Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen ve 5 gün süre ile Rizelileri sanatseverlerin yoğun ilgisi gösterdiği Rize 2013-2014 Kültür Sanat Etkinlikleri tamamlandı.

07 Ekim 2013 Pazartesi günü, Hat, Tezhip, Ebru ve Minyatür sanatlarında oluşan ve 55 eserin sergilendiği sergi ili açılışı gerçekleştirilen Kültür Günleri kapsamında; hemşehrimiz Mustafa Akif Ekşi tarafından yazılan “Eskitilmiş Kılıç II. Abdulhamid Han” tiyatrosu birçok kez sahnelenerek izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlik süresince; Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde ve Spor ve Güzel Sanatlar Lisesinde Ali Nuri Türkoğlu, Şahin Serkan, Kemal Denizci, Mustafa Akif Ekşi ve II. Abdulhamid’in torunlarından Abdulhamit K. Osmanoğlu’nun da katıldığı ‘Tarih, Tiyatro ve Klasik Türk Sanatları’ konularında söyleşiler düzenlendi.
Etkinlikte, ilkokul ve ana sınıfı öğrencileri de unutulmadı. Etkinlik boyunca çocuklar, masal kahramanlarının kostümüne bürünen sanatçılar tarafından karşılandı. Türk Gölge tiyatrosu olarak bilinen Karagöz-Hacivat oyunları ile Rengarenk Dünyamız Tiyatro Oyunu çocuk izleyicilerle buluştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI