Kaymakam Memiş'in 2.Kitabı çıktı!

Necip Fazıl Kısakürek, Abdürrahim Karakoç' un şiirlerine olan sevgimle ve ilgimle başlamış oldu.

KÜLTÜR 28.08.2013 17:55:55 13 0
Kaymakam Memiş




Bayram Ali KAVALCI
Çocukluk yıllarından bu yana şiiri yazma özelliğine sahip olan Ardeşen İlçesi Kaymakamı İlyas Memiş'ın ikinci şiir kitabi 'Zirveler' ismiyle yayınlandı.

Üç yıla yakındır Rize'nin, Ardeşen İlçesinde Kaymakamlık görevini yürütmekte olan ve ilçe halkı tarafından oldukça sevilen İlyas Memiş,' Rizemizin de komşusu sayılabilecek Bayburt İlimizde dünyaya geldim. Bende bir Anadolu insanıyım.  Malumunuz şairler çoğunlukla Anadolu'dan çıkmaktadır. Şiir, duygu, sevgi, saygı, çağrışım ve izlenimlerin dizeler halinde dile getirildiği bir söz sanatıdır. Şiirlerin çoğunluğunda kişilerin duygu yüklerine ve görsel izlenimlerine, sevgilerine, manevi duygularına almış oldukları ve vermiş oldukları sinerjilere göre büyüleyici, etkileyici bir güzellik ve çözülemez bir gizem ile sözcüklerin ve sesleri birbirinden ayrılamaz birçok ezgileri vardır. İlk şiir kitabın, 2010 yılı başında 'Dağlar bizi Ayıramaz' ismiyle yayımlandı. Bu ikinci şiir kitabım Zirveler 2010 yılından bu zamana kadar yazmış olduğum şiirlerden oluşmaktadır. Şiir yazmaya ilgim büyük üstat merhum Necip Fazıl Kısakürek ve yakın tarihte vefat eden merhum şair ve yazar Abdürrahim Karakoç' un şiirlerine olan sevgimle ve ilgimle başlamış oldu. Ömrüm boyunca şiir yazmaya devam edeceğim. 'dedi.

Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş kimdir?

'1976 yılında Bayburt’un merkeze bağlı Ortaçımağıl Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokul ve liseyi Bayburt’ta okudu. Üniversite tahsilini, 1995-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.
Aynı yıl açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak Mayıs 2000 yılında Bayburt Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Üç yıllık adaylık sürecinde; Rize’nin Fındıklı, Tokat’ın Baş çiftlik ve Artova ilçelerinde Kaymakam vekilliğinde bulundu.
 Ayrıca bu dönemde İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde 6 aylık İngilizce eğitim kursuna ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde 4,5 aylık Milli Güvenlik Akademisikursunakatıldı.

    Kaymakamlık kursunun ardından asaleten atandığı Kaymakamlık mesleğinde; Mart 2003 - Ekim 2004 yılları arasında Bolu’nun Seben ilçesinde, Ekim 2004/ Ekim 2006 yılları arasında Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde, 28.10.2006/ 06.08.2010 tarihleri arasında Sivas’ın Hafik İlçesinde  görev yaptı. Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, evli ve iki çocuk babasıdır.' 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI