İPSİZ RECEP ANITI BAŞINDA ANILDI..

Rizeli Kuva-ı Milliye kahramanı İpsiz Recep ölümünün 89. yıl dönümünde Rize Sahil Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı.

KÜLTÜR 12.06.2017 17:30:22 23 0
İPSİZ RECEP ANITI BAŞINDA ANILDI..

Rize Belediyesi tarafından organize edilen program İpsiz Recep’in Sahil Parkında bulunan anıt’ı önünde yapıldı. 89. ölüm yıl dönümü anısına düzenlenen anma programına, Rize Belediye Meclis Başkanı Sultan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Daire Müdürleri, Eğitimci Tarihçi Yazar Ali Taşpınar, vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program da günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Rize Belediye Meclis Başkanı Sultan Yılmaz, Tüm varlıklarını ortaya koyarak mücadele etmiş ecdadımızı buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Zor günlerde bizlere ahenk verecek bu kahramanların torunları olmaktan mutlu ve gururluyuz” dedi.

Araştırmacı Yazar Ali Taşpınar konuşmasında; İpsiz Recep Reis’in hayatından önemli noktalara değinerek,” İpsiz Recep’i ölümünün 89. Yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. İpsiz Recep hiç kimseden emir almadan tamamen kendi kararıyla harekete geçmek suretiyle, ne Rumlara nede Ermenilere baskın yapıp onları öldürme gibi bir harekette bulunmadan tamamen insanlarımızı korumak için arkadaşlarıyla birlikte harekete geçmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından program Belediye Meclis Başkanı Sultan Yılmaz’ın Araştırmacı Yazar Ali Taşpınar’a katkı ve desteklerinden ötürü Plaket takdimi ve Dua ile sona erdirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI