HALK OYUNLARI GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

HALK OYUNLARI GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

KÜLTÜR 16.07.2018 11:38:13 18 0
HALK OYUNLARI GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Artvin’de 23 yıl aradan sonra düzenlenen Halk Oyunları Gençler Şampiyonası Geleneksel Düzenlemesiz Dalda yapılan yarışlarla son buldu.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de 23 yıl aradan sonra düzenlenen Halk Oyunları Gençler Şampiyonası Geleneksel Düzenlemesiz Dalda yapılan yarışlarla son buldu.

Artvin’de 23 yıl aradan sonra Artvin Belediyesi, Türkiye Hal Oyunları Federasyonun ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün iş birliği ile Halk Oyunları Gençler Şampiyonası yapıldı. Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Dalda yapılan şampiyonaya 21 ilden katılan 25 ekip gösterdikleri performans ile renkli görüntülere sahne olurken şampiyonayı izleyen yaklaşık bin kişinin de beğenisini aldılar.

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan şampiyonanın Geleneksel Düzenlemeli Dal Kategorisi 14 Temmuz Cumartesi günü yapılırken bu dalda toplam 8 ekip yarışırken birinciliği 91.58 puanla Artvin ekibi Artvin Anadolu Lisesi Gençlik Spor Kulübü oldu ödülünü Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Federasyon Başkanı Suat Aksu birlikte verirken bu daldan İzmir ekibi Bayraklı Belediyesi G.S. K 90.85 puanla 2’inci, İstanbul ekibi Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik Spor Kulübü 88.85 puanla 3’üncü oldu. Geleneksel düzenlemesiz dalda da Erzurum Turizm Kültür Gençlik Spor Kulübü birinci olurken, Hakkâri Colemerg Gençlik Spor Kulübü ikinci, Diyarbakır Karapınar Halk Eğitim Merkezi Gençlik Merkezi Spor Kulübü üçüncü oldu.

Şampiyona sonrası yarışmaya katılan tüm takımlara madalya ve katılım belgesi verilirken, dereceye girenlere, para ödülü ve kupaları verildi.

Şampiyonayı Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, davetliler, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar izledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Halkoyunları Türkiye Şampiyonası sonrası yaptığı açıklamada Artvin’in halk oyunlarıyla simgeleştiğini ve halk oyunlarının kalbi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Başkan Kocatepe:”Artvin artık spor kenti kışın, Türkiye kar Voleybolu Şampiyonası vardı. Şimdide yine Türkiye Şampiyonası ismiyle Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Bu bizim için mutluluk oldu. Şehrimizin logosunda halkoyunları figürü var. Bununla beraber Türkiye’nin ilk dönen halkoyunlar heykeline sahibiz. Bu durum bu şehrin halkoyunlarıyla yaşadığını gösteriyor. Halk Oyunlarının kalbi olan şehrimiz 23 yıl aradan sonra bir Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Bu organizasyon şehrimize bir renk kattı. Düzenlenmeli dalda birinci olan Artvin Anadolu Lisesi Gençlik Spor Kulübünü tebrik ediyorum. Bundan sonrada şehrimiz

gerek uluslararası gerek ulusal organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecektir.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı