Halk Müziği korosu çalışmalarına yeniden başladı.

Şavşat Belediye Başkanlığı tarafından çalışmaları başlatılan ancak Pandemi nedeniyle ara verilen Şavşat Aşkına Halk Müziği korosu çalışmalarına yeniden başladı.

KÜLTÜR 4.03.2022 11:39:40 24 0
Halk Müziği korosu çalışmalarına yeniden başladı.

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT- Şavşat Belediye Başkanlığı tarafından çalışmaları başlatılan ancak Pandemi nedeniyle ara verilen Şavşat Aşkına Halk Müziği korosu çalışmalarına yeniden başladı.

Tamamen gönüllü korist ve saz sanatçıları tarafından çalışmalarını yürüten Halk Müziği korusunda yerel türkülerin yanında ülkemizin değişik yörelerinden derlenen 25 adet solo ve koro türkü yer almaktadır.

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar yapmış olduğu açıklamada: 'Şavşat’ın türkü kenti olduğunu ve bu tür sosyal etkinliklerin Şavşat’ı daha da güzelleştirdiğini, Hem Pandemi hem de İlçemizin alt yapı, üst yapı problemleriyle uğraşırken, kültüre, sanata ziyadesiyle yer veremediklerini, İmkanlar ölçüsünde bundan sonra sanatsal ve kültürel faaliyetlere daha çok zaman ayırma hedefinde olduklarını, Çünkü; Bir kentin yaşam kalitesini sağlayan faktörlerin en başında gelen kültür ve sanat; bireyler arasındaki ilişkileri, iletişimi ve diyaloğu artırarak sosyal ilişkileri pozitif yönde düzenler ve geliştirir' dedi.

Başkan Acar yapmış olduğu açıklamanın devamında ise: 'Gazi Mustafa Kemal’in sanatla ilgili özdeyişlerinden olan “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” bilinci ile hareket ettiklerini söyledi.

Başkan Acar vermiş olduğu bilgiler sonunda; 'Şavşat Belediyesi Türk Halk Müziği korosunu oluşturan gönüllü koristlere, eğitmenlerine ve saz sanatçılarına ayrı ayrı teşekkür ediyor, konser tarihi belirlendiğinde tüm Artvinli hemşerilerimi Şavşat Belediye Başkanlığımız tarafından hazırlanan Şavşat Aşkına Türk Halk Müziği Korosu konserine davet ediyorum' dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI