Film Yönetmeni ve beraberindekiler bölgede çekim için karlı dağlara çıktılar

Araştırmacı Yazar ve Turizm Uzmanı Hikmet Haberal beraberindeki Film yönetmeni Rize Pazarlı Doğan Ümit Karaca ile birlikte bölgede çekilmesi planlanan Film için Koçdüzü Yaylasına çıkıldı.

KÜLTÜR 13.06.2016 09:59:46 644 5
Film Yönetmeni ve beraberindekiler bölgede çekim için karlı dağlara çıktılar
Koçdüzü Yaylasına bölge ile ilgili kültürel ve bilimsel bilgiler içeren 5 adet kitabı yayımlanmış, Araştırmacı Yazar ve Turizm uzmanı Hikmet Haberal, Vizontele Filminde yönetmen yardımcısı, Çalıkuşu- Elveda Rumeli, Behzat Ç ve halen Kurtlar vadisi dizilerini yönetmenlik yapan Rize Pazarlı sinema ve film yönetmeni Doğan Ümit Karaca, Fırtına Turizm ve Gogalay seyahat acentesi sahibi Çamlıhemşinli Halis Kesici, Fotoğraf Sanatçısı Pazarlı Adem Genç,Koçdüzü yaylasında Adalıgöl pansiyon sahibi ve yayla sakini Çamlıhemşinli Yaşar Alya ile birlikte bölge turizmi ve bölge farkındalığı için çok önemli bir atılım yapıldı.
12.05.2016 Pazar günü yapılan gezi ve bu yaylalara çıkma amaçları hakkında Hikmet Haberal yaptığı açıklamalarda “bölgede bulunan yaylalar ve güzergahlar üzerinde turizm rotaları ve dağlardaki eksiklikler gözlemlendi. Ayrıca Rize ilinde düşünülen bir film için yönetmen Doğan Ümit Karaca yer, mekan ve zaman tespitleri yaparak tüm detaylarıyla gözlemlendi. Alanlarında uzman ve bölge için öncülük eden bu kişiler den de önemli bilgiler ve destekler alındı “ dedi.
Haberal “öncelikli olarak, Limposina, Pinpilona ve Boğaz yaylalar üzerinde durulmuş ve tespitler yapılmıştır. Marselevat vadisi incelenmiştir. Boğaz yaylasından sonra dağların ve yolların karla kaplı oluşmasından dolayı ekibimiz 2 km karlı güzergahlardan geçerek,asıl hedefleri olan  Koçdüzü yaylasına güzel bir yürüyüş gerçekleştirmişlerdir. Gezi sırasında olması gerekenler avantaj ve dezavantajlar ekip tarafından kaleme alınmış, görseller eşliğinde güzel bir program gerçekleştirmişlerdir ”diyerek sözlerini tamamladı.
 

















Anahtar Kelimeler:
ALİ
13.06.2016 11:44:29
tebri̇kler yöremi̇zi̇n tanitimi i̇çi̇n çalişma yapanlari kutlarim

PAZARLI
13.06.2016 11:44:46
hari̇ka bi̇r gi̇ri̇şi̇m

DAYI
13.06.2016 11:45:18
bölge i̇çi̇n gönüllü çalişanlari kutluyorum.

BURHAN
14.06.2016 10:07:31
emeği̇ geçenleri̇ kutlarim.hi̇kmet bey farkli yaylalardan farkli haberleri̇ni̇ de bekli̇yoruz

SALİH
14.06.2016 10:08:24
çok güzel bi̇ yr çalişma bunca emek veri̇li̇yor.devleti̇napmasi gerekenleri̇ yapiyorsunuz.umarim i̇lgi̇li̇ler de bu çalişmalara duyarli olur

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI