Diğer Yaylacıların durumu ne olacak

Yaylacılara büyükşehir piyangosu vurdu

KÜLTÜR 17.05.2014 18:34:49 11 0
Diğer Yaylacıların durumu ne olacak
KÖYLERİN tüzel kişilikleri büyükşehirle birlikte sona erince, yaylalarda ev yapanlar ceza almaktan kurtuluyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine harekete geçen Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilal Y. hakkında ‘köy tüzel kişiliklerine ait veya köylünün ortak yararlanması taşınmazına tecavüz’ iddiasıyla altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Trabzon Büyükşehir Olunca…

MAÇKA Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bilal Y., 3 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı. Bu sırada büyükşehir olan 14 il arasında Trabzon’un yer alması Bilal Y.’yi harekete geçirdi. Bilal Y., Trabzon’un büyükşehir olmasını nedeniyle köy tüzel kişiliklerinin sona erdiği gerekçesiyle karara itirazda bulundu. Mahkeme kararı reddedince, yeni bir itiraz yapıldı. Dosya Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Zigana Köylüleri Ayağa Kalktı

TRABZON Ağır Ceza Mahkemesi, itirazda bulunan Bilal Y.’yi haklı buldu ve 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla köy tüzel kişiliğinin sona erdiği gerekçesiyle infazın kaldırılmasına karar verdi. Kararın ardından Zigana köylülerinin de bu yasadan yararlanmak istediği öğrenildi. Birçok köylünün yaylada ev yaptığı için cezalandırıldığı ve Trabzon’a katılarak cezadan kurtulmak için referandum yapmak istediği ileri sürüldü.

KÖYLERİN tüzel kişilikleri büyükşehirle birlikte sona erince, yaylalarda ev yapanlar ceza almaktan kurtuluyor.

ÜÇ YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine harekete geçen Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilal Y. hakkında ‘köy tüzel kişiliklerine ait veya köylünün ortak yararlanması taşınmazına tecavüz’ iddiasıyla altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Maçka Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen yargılama sonucunda Bilal Y., 3 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı.

BÜYÜKŞEHİR KURTARDI

Bu sırada büyükşehir olan 14 il arasında Trabzon’un yer alması Bilal Y.’yi harekete geçirdi. Bilal Y., Trabzon’un büyükşehir olmasını nedeniyle köy tüzel kişiliklerinin sona erdiği gerekçesiyle Maçka Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara itirazda bulundu. Mahkeme kararı reddedince, bu sefer üst mahkemeye yeni bir itiraz yapıldı.

AĞIR CEZA HAKLI BULDU

Dosya Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, itirazda bulunan Bilal Y.’yi haklı buldu ve 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla köy tüzel kişiliğinin sona erdiği gerekçesiyle itirazın kabulüne kabulüne karar vererek, infazın kaldırılmasına hükmetti. Mahkemenin bu kararının ardından Zigana köylülerinin de bu yasadan yararlanmak istediği öğrenildi. Birçok köylünün yaylada ev yaptığı için cezalandırıldığı ve Trabzon’a katılarak cezadan kurtulmak için referandum yapmak istediği ileri sürüldü.
 Günebakış gazetesi

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI