Devlet Tiyatroları Rize’de

Devlet Tiyatroları Turne Programı kapsamında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahne alıyor.

KÜLTÜR 25.04.2023 10:58:28 69 0
Devlet Tiyatroları Rize’de

Devlet Tiyatroları Turne Programı kapsamında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde Erzurum Devlet Tiyatrosu ‘Yeşilçam’ ve Bursa Devlet Tiyatrosu ‘Tarla Kuşuydu Juliet’ oyunları sahnelenecek. Oyun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezinden temin edilebilir.

ERZURUM DEVLET TİYATROSU

“YEŞİLÇAM”

Tarih: 27 - 28 Nisan 2023

Saat: 20.00

Yer: İsmail Kahraman Kültür Merkezi

Oyunun Konusu: Dönemin aktrislerinden Lalifer’e aşık olan Arif, kendi filmini çekmeye karar verir. Böylelikle Lalifer’e ulaşacaktır. Filmi çekmek için gerekli parası ve tecrübesi olmayan Arif’in aktrist kahvesine gitmesiyle şansı yaver gider. Planda olmayan aksilikler ile birlikte film yine de çekilir. Ama nasıl?

BURSA DEVLET TİYATROSU

“TARLA KUŞUYDU JULİET”

Tarih: 2 - 3 Mayıs 2023

Saat: 20.00

Yer: İsmail Kahraman Kültür Merkezi

Oyunun Konusu: Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet… Onların hafızalara kazınan efsane aşkı…. Ah keşke kavuşaydılar, Ah zalim ölüm ikisine de kıymasaydı keşke… Ne mutlu bir hayatları olurdu, aşklarının meyvesi çocukları…Peki gerçekten öyle mi? Efsane aşklar sonsuza dek sürer mi?

Ephraim Kishon’un mizah dolu kurgusuyla Romeo ve Juliet, evliliklerinde 30 yılı geride bırakmış; kızları, büyük aşklarına tanıklık eden insanlar ve mezarından çıkagelen Shakespeare’le kimsenin hayal bile edemeyeceği bir hayat sürmektedirler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı