BAŞKÖY ŞENLİKLE COŞTU

2.BAŞKÖY ŞENLİKLERİNE GÖKHAN BİRBEN DAMGA VURDU !

KÜLTÜR 11.08.2013 14:18:18 23 0
BAŞKÖY ŞENLİKLE COŞTU




Bu yıl ikincisinin tertip edildiği Hemşin Baş Köy Şenliği’nde Sanatçı Gökhan BİRBEN sahne aldı. Binlerce vatandaşın takip ettiği baş köy şenliklerinde Gökhan Birben davetlileri adeta büyüledi.

Şehir dışında yaşayan ve tatil günlerini bu yıl yapılan festivale denkleştiren baş köylüler şenlik tertip komitesine böyle bir etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerini şenliğe katılarak gösterdiler.

Baş Köy şenliklerine Pazar kaymakamı Selçuk Aslan da katıldı. Aslan, şenlik ile ilgili haber ekibimize yaptığı konuşmada “Bir dizi etkinlik içerisindeyiz. Bu tür şenliklerin bölgemizde birlik beraberliği pekiştirici etkileri vardır. Gündüz Pazar Suçatı (Apso) Köyü’nün Ciha Kalesi’nde de bir etkinliği vardı. Hemşerilerimiz bayram tatillerini geçirmek adına bu şenliğe de katılıyorlar. Bu coğrafyadaki kültürlerin yaşatılması için bu organizasyonlar çok önemli ve bu bağlamda tertip komitesini kutluyorum.” Dedi.

Şenlik tertip komitesi başkanı İsmail Tutoğlu, bu yıl ikincisini tertip ettikleri bu şenlikte amaçlarının Baş köyü ve bölgeyi tanıtmak olduğunu vurguladı.

İstanbul barosu avukatı Yılmaz Birey “Beş ay önce başladıkları çalışmaların sonuç vermesini görmekten mutluluk duyduklarını belirtirken Pazar kaymakamı Selçuk Aslan’a da teşekkür ederim hem buradaki etkinliğimizde hem de Anakara’da bu yıl 5. sini düzenlediğimiz etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadı.” Dedi.

Şenlik tertip komitesi üyesi Asiye Çamlı, şenliklerde amaçlarının gelecek yıllarda organik Pazar kurarak köylerini ve bölgeyi tanıtmak istediklerini belirtirken katkılarından dolayı tüm hemşerilerine teşekkür etti.

Başköy Muhtarı Ahmet Hiçyılmaz, katkılarındandolayı Başta Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’a, Ankara Rize Dernekler Federasyonu Başkan Vekili ve Hemşin Dernek Başkanı Musa Albaya, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Pazar Suçatı (Apso) Köyü Dernek Temsilcilerine ve Baş köylülere teşekkür etti.

Haber: Salih Navdar-GELİŞİM TV 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı