ATMACACILAR HEYECANLA SEZONU BEKLİYOR

Rize'nin Pazar ilçesinde 400 belgeli üyesi bulunan Atmacacılar Derneği, yeni restore edilen binasında Koronavirüs (COVİT-19) tedbirlerine uyularak hizmet vermeye başladı.

KÜLTÜR 2.07.2020 13:47:59 33 0
ATMACACILAR HEYECANLA SEZONU BEKLİYOR

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesinde 400 belgeli üyesi bulunan Atmacacılar Derneği, yeni restore edilen binasında Koronavirüs (COVİT-19) tedbirlerine uyularak hizmet vermeye başladı.

Pazar Avcılık ve Atmacacılık Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Görmüş, Ağustos ayında başlayıp, Kasım ayında sona erecek olan Avcılık ve Atmacacılık faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Pazar’da dernek olarak böyle bir tesise ihtiyaçları olduğunu belirten Dernek başkanı Kamil Görmüş,“Atmacacılık Pazar ilçemizin bir kültürüdür, bunu yaşatmak için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Şu an bulunduğumuz yerimizi yeniden restore ederek üyelerimize yeni bir ortam sağladık. Dernek binamızın duvarlarında daha önce bizimle çalışan ve aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın anısına resimlerini yerleştirdik” dedi.

Çay ocağının yanında, üyelerine eğlenebilmeleri için lokal yaptıklarını kaydeden Başkan Görmüş, “Yöremize özel Atmacacılık kültüründe kullanılan malzemeleri de burada sergiliyoruz. Aynı zamanda derneğimize gelir sağlamak için cüzi bir fiyatla satışını da yapıyoruz. Dışarıda bahçemizi yaz aylarında üyelerimizin daha rahat etmelerini sağlamak için düzenledik” ifadelerini kullandı.

Bu kültür geleneğinin uzun süredir olduğunu,2000 yılından bu yana faaliyetlerinin devam ettiğini vurgulayan Kamil Görmüş, “ Daha önce farklı yerde olan derneğimiz ihtiyaca cevap veremeyince Belediyemize müracaat ederek bu yeri istedik. Bize tahsis etti. Başkanımız Ahmet Basa ’ya teşekkür ediyorum. Ağustos ayında Atmacacılık faaliyetlerimize yoğun bir şekilde başlayacağız. Kasım ayı sonuna kadar bu faaliyetimiz devam edecektir. Derneğimizde faaliyetimiz 12 ay boyunca devam ediyor. 400 üyemiz var. Ve hepsi belgelidir. Belgesi olmayanlara da belge almaları için yardımcı oluyoruz. Kuş ve Atmaca yakalamada Milli Parklarla ortak çalışıyoruz. Biz bir STK’yız. Burada üyelerimiz ile birlikte istişarelerde bulunuyoruz. Doğaya zarar vermeden bilinçli bir şekilde avcılık yapmaya çalışıyoruz. Dernek olarak yaptığımız faaliyetler tamamen yasal koşullara uygun yapılmaktadır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI