6. BÜYÜK HEMŞİN ŞENLİĞİ, “FESTİVAL TADINDA” KUTLANDI!

6. BÜYÜK HEMŞİN ŞENLİĞİ, “FESTİVAL TADINDA” KUTLANDI!

KÜLTÜR 1.08.2018 09:41:01 27 0
6. BÜYÜK HEMŞİN ŞENLİĞİ, “FESTİVAL TADINDA” KUTLANDI!

Sakarya Hemşinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği şenliğe 2 bin Hemşinli katıldı.

Hayati Akbaş

SAKARYA-Sakarya’nın Poyrazlar Gölü Mevkiinde gerçekleştirilen şenlik renkli görüntülere sahne oldu. 7’den 70’e farklı kültürlerin bir araya geldiği festival tadındaki şenlik; halkoyunları, konserler, çeşitli yarışmalar, Hemşin kültürüne uygun yemekleri ile katılımcıların güzel bir gün geçirmelerine vesile oldu.

Sakarya Hemşinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği şenliğe 2 bin Hemşinli katıldı. Türkiye’nin birçok ilinden gelen Hemşinliler birbirlerini görmenin mutluluğunu yaşadı. Hemşinliler Hizmet Vakfı’nın da tüm yöneticileri ile destek verdiği şenlikte bir konuşma yapan başkan Necmettin Aydın; “Biz büyük bir aile olma yolunda ilerliyoruz. Hemşinliler artık kültürleri, yaşam biçimleri, renkli kişilikleri ile toplumda saygınlıkları artmaktadır. Birçok alandaki başarılarımız artmaktadır. Güç birlik olmakla olur. O gücü sizlerin katılımı ile sağlayacağız” dedi. Şenliğe HADİG yönetimi ve üyeleri ile birlikte başkan Şenol Kolçak, Hemşin müziğine katkıları ile öne çıkan Hikmet Akçiçek de katıldı.

Sakarya Hemşinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Hakan Özgül yaptığı konuşmada; “Bu güzel günde bizlerle olmak için Türkiye’nin şehirlerinden gelen Hemşinlilere teşekkür ediyorum. Evimize hoş geldiniz. Bu yıl şenliğimize katılımın 3 katına çıktığını görüyorum. Derneğimize sahip çıkarak daha da büyüyeceğiz” dedi. Ayrıca bu güzel Organizasyon komitesinde yer alan gazeteci-yazar Şerif Sarı, gelen konuklarla tek tek ilgilenmesi, özellikle Artvin’den getirttiği çağ döneri özel konuklarına ikram etmesi çok anlamlıydı.

400 Hektar alana sahip Poyrazlar Gölü Mesire Yeri’nin sahibi Aslen Kemalpaşa Üçkardeş köylü olan Ayhan Tan yaptığı açıklamada “Türkiye Hemşinlileri ‘birlik ve beraberliğini pekiştiriyor. Sahip olduğu Kültürü yaşamak adına böyle organizasyonlar çok önemli” dedi.

Şenlikte sahne alan Karadeniz müziğin güçlü sesi Salih Yılmaz Hemşin şarkılarını seslendirdi. Konser geç saatlere kadar geniş halkaların oluşturduğu horonlarla devam etti.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı