YAZAR VE ŞAİR ORHAN NACİ AK ŞİİR DENEMELERİNİ KİTAPLAŞTIRIYOR

Rize’nin, Tarihine, Kültür ve Sanatına kazandırdığı onlarca eserleriyle tanınan, yazarı ve şair Orhan Naci AK (85) ilerlemiş olan yaşına rağmen Rize’mize eser kazandırmaya devam ediyor.

KULTUR-SANAT 15.04.2022 11:33:02 150 0
YAZAR VE ŞAİR ORHAN NACİ AK ŞİİR DENEMELERİNİ KİTAPLAŞTIRIYOR

Aynı zamanda yıllarca şiir denemeleri yazan emekli eğitimci yazar Orhan Naci AK, “Öncelikle Milletimizin, hemşerilerimin ve tüm İslam Âleminin kutsal ramazan ayını tebrik ediyorum. Hadisi şerifte buyuruluyor ki, Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol. Bendenizde artık bir pirifâni olma doğrultusunda yaşlansam da, yukarıda söylediğim hadisinin çerçevesinde geriye, “Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş.” sözünü doğrultusunda yazmaya devam ediyorum. Devlet memuru olarak, Rize Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü yayınları olarak ilime kazandırdığım eserler ve devamında, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerim boyunca Rize’mizin tarihi, kültürü, sanatı, Çayı, Rize Medreseleri ve Medrese Âlimleri gibi onlarca eserlerimi yazarken, arada dinlenme ve düşünme molalarımda var olan şiir kabiliyetimde boş bırakmadım. O günlerde bu günlere kadar 50’den fazla şiir denemelerimi, “Aklıma Düşünce” isimli fotokopini kitapçıkta toplamış oldum. Allah nasip ederse montaj ve baskı haline getireceğim.” şeklinde konuştu.

ÇAY; “İster bahçede iç isterse evde, Çayın rengi tadı sorgulanmalı, Çay dediğin, Leb-i dilber sıfatında olmalı,

Sıcacık bir muhabbet ortamında, Şekeri kaşığı yanında, İnce belli bardakla sunulmalı, Hasretlim diyerek tutup belinden, İncitmeden, Yudum yudum yudumlamalı. Orhan Naci AK-

Haber: Bayram Ali Kavalcı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI