TİYATRO VE KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

Borçka tiyatro ve kitap günleri sona erdi.

KULTUR-SANAT 24.05.2022 12:01:26 32 0
TİYATRO VE KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması ve Kitap Günleri, Borçkalı gençler tarafından sahnelenen Romeo ve Juliet oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.

10 ÜLKE 60 TİYATROCU

Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması 10 ülkeden 60 tiyatrocuya, 25 tiyatro oyununa, 15 tiyatro atölyesine ev sahipliği yaptı.

Tiyatro buluşmaları kapsamında Sevgili Arsız Ölüm: Dirmit, Şatonun Altında, Babamı Kim Öldürdü, Bir Kadın Uyanıyor, Ansı-Zın, Seyircisiyle Kurulan Masallar, Meddah, Uçuk Bir Kadın, Hop Hop, Clown Show ve Romeo ve Juliet oyunları Acarlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda sahnelendi.

PAZAR YERİ PERFORMANS ALANI OLDU

Ana sahne oyunları haricinde Borçka’da bulunan bütün okulların salonlarında ve bahçelerinde performanslar düzenlendi. Borçka’da bulunan kapalı halk pazarı alanı Barking Tress dans performansına ev sahipliği yaptı.

10 ülkeden 60 tiyatrocu kentin her alanını tiyatro sahnesine döndürdü. The Commedy School oyuncuları köylerden talep gelmesi üzerine Maçahel, Düzköy ve Demirciler ve birçok köyde gösteri yaptı.

6000 İZLEYİCİYE ULAŞILDI

“Tiyatro salonu olmayan kentin, tiyatro buluşması” sloganıyla yola çıkan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan kentin her noktasında olan performanslar ve konferans salonlarında yapılan gösterimlerle birlikte 6000 izleyiciye ulaştıklarını belirtti.

KİTAP GÜNLERİ 14 YAZARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tiyatro buluşmalarıyla birlikte eş zamanlı olarak, yine Borçka’da ilk defa kitap günleri düzenlendi.

Borçka Belediyesi önünde kurulan kitap fuarıyla birlikte; gazeteci, yazar ve şairler söyleşileriyle okurlarıyla buluştu.

Kitap günleri kapsamında; Zeynep Altıok Akatlı, Latife Tekin, Ataol Behramoğlu, Ercan Kesal, Ayşen Şahin, Taner Gökdemir, Ruhan Odabaş, Cemil Kılıç, İsrafil Balcı, Berkant Gültekin, İbrahim Varlı, Kevser Ruhi ve Leman Albayrak söyleşiler gerçekleştirdi.

Ayrıca Borçka Belediyesi tarafından yayımlanan Artvin coğrafya, kültür ve tarih dergisi olan Karçal’ın ve yine Borçka Belediyesi tarafından yeniden yayım hayatına sokulan Kevser Ruhi’nin Saçları Deli Çoruh, Ruhan Odabaş’ın Ben Artvin’im ve Hasan Çelebi’nin Cin Aynası kitaplarının da tanıtımı yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI