Rize, İstanbul'a Taşındı

Rize, İstanbul'a Taşındı

KULTUR-SANAT 18.10.2019 07:36:28 16 0
Rize, İstanbul

Rize Valiliğinin himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından organize edilen 11. Rize Tanıtım Günleri, “Kardeşçe buluşalım, çayla sohbet edelim” sloganıyla İstanbul Maltepe Sahili Etkinlik Alanı’nda misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Ziyaretçilere Rizelilerin sıcaklığı, samimiyeti ve milli hassasiyetini ön plana çıkaran Tanıtım günlerinde, Rize’nin iktisadi ve turizm değerlerinin yanı sıra horonu, kemençesi, tulumu, tahta arabaları, atmacası, feretikosu ve yöresel mutfağı İstanbul’daki Rizelilerin ve Rize sevdalılarının beğenilerine sunuluyor.

Her stantta Rize’nin farklı bir değeri ve özelliğinin ön plana çıkartıldığı Rize Tanıtım Günlerinde; Rize Valiliğin öncülüğünde, Rize Belediye Başkanlığı ve Rize Ticaret Borsasının katkıları ile oluşturulan stantta Türkiye'nin en görkemli kalesi olarak tescillenen Zil Kale öne çıkartıldı. Yine Rize’nin sembollerinden olan tarihi kemer köprüler, Fırtına Vadisi ve Fırtına Deresini sembolize eden bir çalışma ile standa ayrı bir anlam kattı. Rize’de ki yayla turizminin mihenk taşlarından olan Pokut Yaylasına ve Ayder Yaylası'na ait görselleri de ziyaretçiler hayranlıkla takip etmekte.

‘Kardeşçe buluşalım, çayla sohbet edelim’ sloganıyla organize edilen ve 16 Ekim Çarşamba günü resmi açılışı yapılan 11. Rize Tanıtım Günleri, 20 Ekim Pazar güne kadar İstanbul Maltepe Sahili Etkinlik Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı