Prof. Dr. TEMEL KOTİL’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı konuşmada çocukluğundan Rize Gündoğdu’daki günlerinden bahseden kendi hayatından örnekler vererek gençlere tavsiyelerde bulundu.

KULTUR-SANAT 5.06.2022 09:52:50 233 1
Prof. Dr. TEMEL KOTİL’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

ÇAYELİ VAKFI’NDAN GÜZEL BİR DENEYİM PAYLAŞIMI

Prof. Dr. TEMEL KOTİL’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Eğitime yönelik çalışmalara ayrı önem veren Çayeli Vakfı güzel bir deneyim paylaşımına ev sahipliği yaptı. Çayeli Vakfı Gençlik Platformu’nun organize ettiği etkinlikte Rizeli hemşehrimiz, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil Rizeli öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Çayeli Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Çiftçi, ÇAYDEF Başkanı Yılmaz Hüsrev de etkinlik de yer aldılar.

SONUÇ ALMAK İSTİYORSANIZ İŞİNİZE KİLİTLENİN

Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı konuşmada çocukluğundan Rize Gündoğdu’daki günlerinden bahseden kendi hayatından örnekler vererek gençlere tavsiyelerde bulundu. “Genç arkadaşlara yurtdışına değil, serüvenlere çıkmalarını öneririm. ‘Sonuç almak istiyorsan o işe kitleneceksin. Gece yarısı uyanıp ‘Ya bu iş nasıl olacak” diyorsan sonra gereğini yapıyorsun zaten. Bir diğer önerim; psikolojik esneklik. Bir darbe yediğinizde önce bir durun. Rüzgâr estiğinde hemen ‘Aman üşüdüm’ demeyin, daha kandaki sıcaklık düşmedi, belki birazdan sıcak hava gelecek’ dedi.

HEP ÇALIŞTIM

Temel Kotil, geçen yıl COVID-19 sebebiyle çok uzun süre yoğun bakımda tedavi görmüştü. Kotil tedavi sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Neredeyse ölüyordum. Ölürken diyecek bir şeyinizin olması gerekiyor. Düşündüm; sonunda ‘60 yaşıma kadar çalıştım derim’ dedim! Aklıma başka şey gelmedi… İleriye hep ümitle bakmak lazım. Sonuçta biz bir gemi içindeyiz; dalga da, balık da, fırtına da çıkar ama devam eden bir hayat var ve hayat çok güzel.

ÇAYELİ VAKFI GÜZEL İŞLER YAPIYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil konuşması sonrası öğrencilerin sorularını tek tek cevapladı. Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki Saruhan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında Çayeli Vakfı’nın eğitim çalışmalarından kısaca anlattı ve katılımcılara teşekkür etti.

Çayeli Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Çiftçi ve Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki Saruhan, Prof. Dr. Temel Kotil'e plaket takdim ettiler.

Fatih Sultan KAR / İST.


Anahtar Kelimeler:
sinan
6.06.2022 10:13:57
Allah sayılarınızı artırsın gerçekten yaptıklarınız gelecek nesiller için çok büyük bir ilham olacaktır kıymetinizi daha iyi anlaşılacak

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI