KÜLTÜR, SANAT VE DENİZ FESTİVALİ BAŞLADI

Hopa’da 5 gün sürecek olan festival etkinlikleri başladı.

KULTUR-SANAT 22.07.2022 09:56:44 74 0
KÜLTÜR, SANAT VE DENİZ FESTİVALİ BAŞLADI

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa’da 5 gün sürecek olan festival etkinlikleri başladı. 18. Hopa Kültür, Sanat ve Deniz Festivali kapsamında 5 gün sürecek etkinliklerin açılış törenine Hopa Kaymakam Gürkan Üçüncü, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, TCGS 307 Bot Komutanı Kd. Üsteğmen Can Çakıcı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Kemalpaşa Başkanı Ergül Akçiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Hopa Liman Başkanı Fuat Solak, Motorlu Taşıyıcılar Başkanı Celil Yıldırım, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’in danışmanı Çağlar Güney, İl Genel meclisi üyesi Hakan Makar, CHP İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, İyi parti İlçe Başkanı Mürsel Şişman, STÖ Başkanlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Belediye parkında bulunan Atatürk anıtına Belediye Başkanı Taner Ekmekçi Festival çelengi koydu ve ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı, daha sonra festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Taner Ekmekçi yaptı.

Ekmekçi konuşmasında şunları söyledi: ‘’Saygıdeğer Belediye Başkanlarım, Siyasi Partilerin Değerli Temsilcileri ve çok kıymetli Katılımcılar, sizlerle bu güzel günde birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün Atamızın huzurunda 18. sini düzenlediğimiz Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivalinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Hopa yeşil ve Mavinin tüm tonlarını içinde barındırılan, doğası gereği biraz sert ama bir o kadar duyarlı ve demokrat insanların yaşadığı bir şehirdir.

Sporun dostluğun ve kültürün ön planda olduğu festivalimizde genciyle yaşlısıyla ortak hikâyede buluşmayı temenni ediyorum Hopa’mızın tanıtımına katkı sunacak olan festivalimiz de, kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra festival kapsamında gerçekleşen Türkiye Voleybol Federasyonuyla birlikte organize ettiğimiz Plaj voleybolu Türkiye Şampiyonası TVFPRO BEACH TOUR 2022 Hopa Etabı da yapılacaktır. 5 gün boyunca, ilçemizin rengine renk katacak olan festivalimizin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arkadaşlarıma, hiç bir karşılık beklemeden katkı sunan kıymetli iş adamlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Her şey çok güzel olacak düşüncesinin ön planda olduğu, demokrasiye inanan, hak hukuk ve adalet duygusunu içinde taşıyan, birlik ve beraberlik duygusunun hakim olduğu daha yaşanabilir Hopa için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından ilk gün etkinlikleri de, Halk oyunları gösterisi ile başladı. Gösteri protokol ve katılanlar tarafından alkışlandı. Kaymakam Üçüncü ve Belediye Başkanı Ekmekçi daha sonra Hopa Müzesi Kurucu müdürü Ulvi Sinan Dişli koordinesinde hazırlanan tarihi yaşatan objelerle donabilmiş stantların açılışını gerçekleştirdiler.

İlk gün etkinlikleri kapsamında ayrıca Folklor Gösterisi, Fotoğraf Sergisi, Atmaca Kültürünün tanıtımı, Kültürel tanıtım sergisi, Yöresel El sanatları ürünleri sergisi açılışı gerçekleştirildi, Mikrofon sende Müzik etkinliğinde Hopa’da bulunan Bayar Şahinde eline saz alarak 2 güzel yerel şarkı söyledi ve alkışlandı. İlk gün

etkinlikleri kapsamında Coğrafi İşaretli Laz Böreği ve Hamsili Ekmek tanıtımı da Belediye önünde gerçekleştirildi.,


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI