Koyun yünü ipliğinden el dokuması ‘Hemşin Çorabı’ tescillendi

Rize’de rengarenk boyanan koyun yünü ipliği ile özel motiflerle elde dokunan asırlık gelenek Hemşin Çorabı, ‘coğrafi işaret tescili’ aldı.

KULTUR-SANAT 24.09.2021 09:49:53 158 0
Koyun yünü ipliğinden el dokuması ‘Hemşin Çorabı’ tescillendi

Rize’de rengarenk boyanan koyun yünü ipliği ile özel motiflerle elde dokunan asırlık gelenek Hemşin Çorabı, ‘coğrafi işaret tescili’ aldı.

Hemşin Kaymakamı Sedat SEZİK ve Hemşin Belediyesi Başkanı Halim Kazım BEKAR Hemşin Halk Eğitim Merkezi reyonunu yerinde bizzat ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Kaymakam. Sedat Sezik “Hemşin çorabı bu bölgenin yüzyıllardır süren bir geleneği, el sanatı. Bizde bu geleneği gelecek nesillere aktarmak adına coğrafi tescilimizi aldık. Rize’mizin 12’inci, Hemşin’in ilk coğrafi tescilli ürünü oldu” dedi.

Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Güncel piyasa şartlarında markaların karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden biri, taklit ve sahte ürünlerdir. Marka tescilinizi yaptırmanız halinde, bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldığınız anlarda dava açma hakkına sahip olur ve markanızı koruma altına alırsınız. Marka tescilinin bir diğer önemi de bu işlemin ardından devretme, lisans verme ve miras olarak bırakma haklarını elde edecek olmanızdır. Bu sayede işletmenize değer katabilir ve daha hızlı büyümesini de sağlayabilirsiniz.” dedi.

Bekar, Türk Patent ve Marka Kurumuna 10.03.2021 tarihinde Hemşin Belediye Başkanlığı tarafından yapılan Hemşin Çorabı Coğrafi İşaretli Ürün Başvurusu 09.08.2021 tarihinde tescille sonuçlandı. 16.08.2021 tarihinde yayınlanan tescil bülteninde yer verilen başvurumuzla ilgili Tescil Belgesi 17.09.2021 tarihinde kurumumuza teslim edildi. İlçemize hayırlı olsun r.” İfadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI