Günün Ayet ve Hadisi

Ramazan ayına mahsus olarak İlahiyatçı Yazarımız Yusuf Kambur "Günün Ayet ve Hadisi" ve "bunları biliyormuydunuz" da farklı konular ile bizlerle birlikte olacaktır.

KULTUR-SANAT 31.05.2017 12:54:20 133 3
Günün Ayet ve Hadisi

Yusuf Kambur( İlahiyatçı Yazar)

Cüz: 6

«Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara Rasullerimiz apaçık deliller (mucize ve ayetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.»(Maide: 5/32)

«… Biz, her biriniz için (farklı) bir şeriat (sistem) ve (farklı) bir hayat tarzı belirledik. Eğer Allah dileseydi, hepinizi tek bir topluluk yapardı: ama indirdikleri aracılığıyla sizi sınamak için (başka türlü diledi). O halde hayırlı işlerde yarışın! Hepinizin dönüşü Allah’adır; o zaman Allah, ayrılığa düştüğünüz şeyleri size gösterecektir.»(Maide: 5/48)

--------------------

«Hiçbiriniz, oruçlu olduğu gün çirkin söz söylemesin ve kimse ile çekişmesin. Eğer biri kendisine söver veya çatarsa, ‘ben oruçluyum’ desin!»(Buhari, Savm, 9)

-------------------

BİLİYOR MUYDUNUZ?

⃰ Oruçluyken diş fırçalandığında diş macunu boğazdan aşağı geçerse orucun bozulacağını ve kaza gerektireceğini biliyor muydunuz? Kazayı gerektiren bir durum gerçekleştiğinde günün kalanının oruçlu geçirilmesi gerektiğini…


Anahtar Kelimeler:
ali
1.06.2017 09:18:15
hocam oruçlu hanımı öpsek oruç zarar görürmü...

özkan
1.06.2017 09:23:16
teraviyi evde kılsam olurmu

kani
1.06.2017 09:23:56
sahıurda tam ezan okunurken su içilirmi

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI