FESTİVAL HEYECANI BAŞLIYOR

18’nci Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali başlıyor.

KULTUR-SANAT 20.07.2022 11:39:06 22 0
FESTİVAL HEYECANI BAŞLIYOR

Hayati Akbaş

HOPA-15. Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali 21-25 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Hopa Belediyesi tarafından organize edilen ve 4 gün sürecek olan Festivalin İlk günü Festival yürüyüşü ve çelenk sunumu ardından İstiklal marşının okunması ile başlayacak.

İlk gün etkinlikleri kapsamında Folklor Gösterisi, Fotoğraf Sergisi, Atmaca Kültürünün tanıtımı, Kültürel tanıtım sergisi, Yöresel El sanatları ürünleri sergisi açılışı gerçekleştirilecek, İlk gün etkinliklerinin öğleden sonraki bölümünde Coğrafi İşaretli Laz Böreği ve Hamsili Ekmek tanıtımı gerçekleşmesi ardından yöresel Atma Türkü etkinliği de Belediye önünde gerçekleştirilecek,

Birinci gün etkinliklerinin öğleden sonraki bölümüne Hopa İskelesinde yağlı direkten Bayrak alma yarışması yapılacak. Daha sonra Belediye önünde spor müsabakaları düzenlenmesi ardından saat 17.00’de Festival yürüyüşü gerçekleştirilecek.. Sat 18’de Plaj Voleybolu semineri ardından saat 20’de yine Belediye önünde Müzik şöleni ardından ilk gün etkinlikleri sona erecek.

2 gün etkinlikleri Tavla turnuvası, Kültürel tanıtım sergisi, Coğrafi İşaretli Laz Böreği ve Hamsili Ekmek tanıtımı, Yöresel El sanatları ürünleri sergisi, Satranç Turnuvası, Spor müsabakaları finali ve mikrofon sende müzik şöleni düzenlenecek. ikinci gün etkinlikleri saat 17.00’de start alacak Plaj Voleybolu heyecanı ardından sona erecek.

23 Temmuz Cumartesi ve 24 Temmuz Pazar günü 12 Erkek ve 8 Bayan takımının katılacağı Plaj voleybolu heyecanı yaşanacak. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun destekleriyle 2022 TVF Pro Beach Tour Hopa Etabı kapsamında Hopalı sporseverlerinde yakından tanıdığı, ulusal ve uluslararası arenada birçok başarılara imza atmış Milli Voleybolcuların katılacağı şampiyonada yine nefeslerin tutulacağı muhteşem karşılaşmalara sahne olacak Festival Arena.

24 Temmuz Pazar günü akşamı düzenlenecek ödül töreni ardından Plaj Voleybolu turnuvası da sona ermiş olacak.

Birçok başarılı organizasyona imza atan ve ismi artık Ulusal boyutta tanınan eski Milli Voleybolcu İbrahim Dağıstanlıda hatasız bir organizasyon geçirilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

Festivalin son günü olan 25 Temmuz Pazartesi günü Atmaca Kültürünün tanıtımı, Kültürel tanıtım sergisi, Yöresel El sanatları ürünleri sergisi, Coğrafi İşaretli Laz Böreği ve Hamsili Ekmek tanıtımı etkinlikleri Belediye önünde gerçekleştirilecek.

Mikrofon sende müzik şöleni ardından çocuk şenliği ile etkinlikler sona erecek. Festivalin son gün akşamı Festival Arena’da Kazım Koyuncu sahnesinde verilecek olan konserde Ufuk Yılmaz Grup Şana ve son olarak Niyazi Koyuncu sahne alacak

ve ardından festival kapanış konuşmasının yapılması ile etkinliklerde sona ermiş olacak.

Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü ve Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’de Festival organizasyonunun hatasız geçmesi için çalışmalarını da tamamladılar. Belediye Başkanı Taner Ekmekçi yaptığı açıklamada tüm komşu il ve ilçeler ile Artvin ve İlçelerinde yaşayan tüm vatandaşları Hopa Festivaline davet ederek “Hopa halkı festival süresince konuklarımıza en güzel ev sahipliğini yapacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı