EY OĞUL! GENÇ NESLİN OKUDUĞU KİTAPLAR ARASINDA

Eczacı Araştırmacı Yazar Kasım ÇAKIR’ın en son eseri olan, “EY OĞUL! Nesilden Nesile Öğütler” isimli Çimke yayınevi tarafından çıkan ve 230 sayfadan oluşan 5’cı kitabı gençlerin en çok okuduğu kitap olmaya aday.

KULTUR-SANAT 28.12.2020 11:14:32 43 0
EY OĞUL! GENÇ NESLİN OKUDUĞU KİTAPLAR ARASINDA

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Eczacı Araştırmacı Yazar Kasım ÇAKIR’ın en son eseri olan, “EY OĞUL! Nesilden Nesile Öğütler” isimli Çimke yayınevi tarafından çıkan ve 230 sayfadan oluşan 5’cı kitabı gençlerin en çok okuduğu kitap olmaya aday.

Konya ilinin tanınmış Eczacılarından olan ve en son yayımlanan, “Ey Oğul Nesilden Nesile Öğütler” isimli eseriyle ilgili konuşan, Eczacı, araştırmacı yazar Kasım ÇAKIR, “Bu eserimizde siz değerli okuyucularımıza faydalı olmak ve hizmet etmek için; Ayetler ve Hadisler, Önceki Peygamberler, Halifeler, Osmanlı Padişahları, Hz. Mevlana, Şeyh Edibali, Şeyh Akşemsettin, İmam-1 Gazali, Abdülkadir Geylani, Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-1Veli, Evliya Çelebi, Muhittin İbni Arabi, Fatih, Abdülhamit Han, Hacı Veyiszade Mustafa Efendi'den söz, nasihat ve öğütler paylaştım. Biz insanlar için indirileni, buyrulanları ve yazılanları okumak gerekir. Söylenenleri, öğütleri, nasihatleri dinlemek, uygulamak, tatbik etmek gerekir. Birbirimize hatırlatmak, söylemek gerekir. Bizlerin, 'Emr-i bil maruf ve nehyi anıl münker’ (İyiliği hatırlatmak, kötülükten alıkoymak) görevimizdir. Üzerimize düşen bu görevimizi yapmak istedim. Nasip eden Rabbimize şükürler olsun. Sizlerin de bu görevinizi yapmanızı rica ederim. Dünya yaşamında dini, insani ve ahlaki değerlerimizden uzaklaştıkça birbirimize dünyayı dar getiriyor ve hayatı zehir ediyoruz. Tüm bu olumsuzlukların yaşanmaması, dünyamızın ve ahiretimizin dört başı mamur olması konusunda doğruları, bilinenleri, yaşam tecrübelerini yazmak, hatırlatmak gereği duydum. Bir kardeşiniz olarak sizlere, akrabalarıma, çevreme, gelecekte ki nesillere önemli bir hatırlatma, nasihat, ibret, yol gösterici olması için bu eseri kaleme alma gereği duydum. İnsan olarak sadece kendi dünyamızı, ahretimizi kurtarmanın yeterli olmadığını; akrabamızı, eş, dost, çevremizi, Müslümanları ve tüm insanlığı kurtarmak gibi önemli bir görevimizin olduğunun şuuru ve bilinci ile yaşamamız gerekir. 'EY OĞUL!' ile kastettiğim hedef kitle; kendim, eşim, sevgili çocuklarım, akrabalarım, çevrem, ülkemiz insanları, yönetenler, yönetilenler, geleceğin nesli, tüm insanlıktır. ”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı