Ankara'da Rize türküleri rüzgarı esti

Ankara Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneğinin (RİKAD) Karadeniz Türkü Topluluğu, ‘Rize Güzel Memleket’ adıyla bir konser verdi. 12 yıl önce amatör seslerle kurulan koro, Şef Abdullah Gündüz yönetiminde Rize yöresine ait 27 türküd

KULTUR-SANAT 25.03.2022 10:51:14 86 0
Ankara
Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde gerçekleştirilen konser, RİKAD Başkanı Elmas Kutlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Koro, Rize türkülerini seslendirirken, Şef Abdullah Gündüz, anlattığı hikayelerle salonu tıka basa dolduran izleyicilere nostalji yaşattı.
Konsere; Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Muammer Bostan, Ankara Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, Ankara Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Burhan Akdoğan, Ankara Bayburtlular Derneği Başkanı Adnan Bayram ile çok sayıda türkü dostu izleyici olarak katıldı.
Konser, “Rize Güzel Memleket, Çay Kokayi Gül Gibi” türküsünün koro tarafından seslendirilmesi ile son bulurken, RİKAD Başkanı Elmas Kutlu ile Başkan Yardımcısı Emine Tülay Sülüngür, katılımcılara teşekkür ettiler. RİKAD Başkanı Elmas Kutlu’ya çiçek takdim eden Ankara RİDEF Başkanı Muammer Bostan, “RİKAD hepimizin gururu. Bir yapıyı kurmak zordur ama onu yaşatmak en zorudur. RİKAD 12 yıldır Ankaramızda sanat ve kültür alanında bir marka olmuştur. Başkanımız Elmas Hanım ve tüm ekibi ile bir kez daha gurur duyduk. Çok güzel bir geceydi, emeği geçenlere teşekkürler.” diye konuştu. RİKAD Başkanı Elmas Kutlu ile Başkan Yardımcıları; Emine Tülay Sülüngür, Aysel Bal, Bengü Şahinbaş, Saffet Çapoğlu, Nizamettin Çiçek, Ayser Çapoğlu ve Yaşar Eskivar ile konuk olarak katılan Federasyon Başkanlarının sahnede hatıra fotoğrafı çektirmesi ile program sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI