Adem Genç’ten İstanbul’da Uluslararası Fotoğraf sergisi

Rize/Pazarlı fotoğraf sanatçısı Adem GENÇ fotoğrafçılık kariyerinde pek çok başarıya imza attı.

KULTUR-SANAT 16.09.2017 11:56:14 1278 1
Adem Genç’ten İstanbul’da Uluslararası Fotoğraf sergisi

Çektiği Sanatsal fotoğraflarla ulusal ve uluslararası platformlarda Rize’ mizin doğal güzellikleri, kültür ve sanatını ön plana çıkararak tanıtımını yapan Pazarlı fotoğraf sanatçımız. Rize Valiliği tarafından (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) aracılığıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında iki fotoğrafı ile iki ödüle birden imza atmıştı.

Başarıdan başarıya koşan sanatçı bu kez , Kültür ve Turizm Bakanlığınca Karadeniz Bölgesinin dünyaya tanıtımı için hazırlanan ve İngilizce yayımlanan The Verdant Black Sea ( Yeşil Karadeniz ) adlı bülteninde, fotoğraf sanatçısı Adem GENÇ’ in de fotoğraflarının yer aldığı bir diğer başarıya daha imza attı.

Bu ay İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul Yenikapı MARMARAY’ da düzenlediği Adem GENÇ fotoğraf sergisiyle, Kaçkarların eşsiz güzelliklerini 10 gün boyunca yüzbinlerle tanıştırarak, memurluktan fotoğraf sanatına uzanan bir kariyer öyküsünü İstanbullularla buluşturmayı başardı. Sergi halen devam etmektedir.

 Bölgemizi ve Rize ilimize bağlı Yaylalarımızı, sanat eserlerimizi, köprü ve tarihi yerlerimizi başarıyla tanıtan Pazarlı Fotoğraf sanatçısı Adem Genç Kakar53.com’a Bu işin sırlarını anlattı.

“Öncelikle fotoğraf dünyamdaki gururum; Beni bu başarıya ulaştıran           ( RİFSAD ) Rize Fotoğraf Sanatı Derneğidir. Onurum ise ( PAFSAD ) ve Pazar’da faaliyet gösteren ve de yönetim kurulu üyesi olduğum Pazar Fotoğraf sanatı Kulübüdür.

Ve yine bu başarıda büyük payı olan Rize’deki kulüplerimize gelince;  
(
DOKADAK ) Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulubüne, ( ÇAYDOSK ) Çayeli Doğa Sporları Kulubüne, ( VDDK ) Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübüne, ulaşımda Fırtına Turizm’ e,  ( KDRK )Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor kulübüne, FOTOPROF ekibine ve Pazar İlçesinde faaliyet gösteren ( ADDK ) Atina Dağcılık ve Doğa Sporları kulübüne de teşekkür ederim.  


           Kaçkarlarda fotoğrafçı olmak dört mevsim Kaçkarları fotoğraflamak demektir. Yeri geldi zor kış şartlarında metrelerce yükseklikteki zirvelerde karlar üzerinden yürüyerek Kaçkarları fotoğrafladım, yeri geldi sis bulutlarının üstüne çıkarak eşsiz güzellikleri fotoğrafladım, renklerin buluşmasını, Kaçkarlardaki renklerin bin bir tonunu, tarihi eserleri, kültürü ve Kaçkarlarda fotoğrafçı olmanın mutluluğunu fotoğrafladım.

Sonuç olarak : “ Doğadaki ilahi sanata olan hayranlığım, fotoğrafla birleşince elde edilen sonuç mükemmel oluyor.” dedi. 

    


Anahtar Kelimeler:
Güven ALTAY
17.09.2017 23:02:29
emeğinize sağlık, ç alışmalarınızda başarılar

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı