2 Aylık Sezon için tüm zorluklara rağmen hizmete devam ediyorlar

2 Aylık Sezon için tüm zorluklara rağmen hizmete devam ediyorlar

KULTUR-SANAT 15.08.2022 13:21:24 198 0
2 Aylık Sezon için tüm zorluklara rağmen hizmete devam ediyorlar

Türkiye’nin en yüksek dağ evi olan “DADALA” Pansiyon 2 aylık sezonunu açarak hizmete başladı.

2800 Metre yükseklikteki “Dadala” Pansiyonunu 2000 yılından bu yana Kalyoncu ailesi işletiyor.

Lazcada adı Çiçek anlamına gelen “DADALA” Pansiyona Avusor yaylasının kuzeydoğu yamacında bulunan sırt aşılarak gidilir.

YAYLA RENKA RENK OLDU

Ayder Yaylası’ndan 1 saatlik otomobil yolculuğuyla ulaşılan yayla, zirvelerin dibinde sakin bir durak. Düzlükleri şimdilerde Kaçkarlar ’ın rengârenk çiçekleriyle bezenmeye başladı.

KENDİNİZE BURADA FORMAT ATABİLİRSİNİZ

Yaylada konaklarken bir gününüzü de Altıparmaklar ’ın kuzey yüzündeki muhteşem vadiye ayırmayı unutmayın. Burada geçireceğiniz birkaç günden sonra geri döndüğünüzde kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz.

“Dadala Pansiyon Altıparmaklar’ın dibinde hizmet ediyor.

HERGÜN AVUSOR DADALA ARASSINDA GİDİP GELİYORLAR

Kalyoncu ailesinin her ferdi sabah erkende güne yeni bir heyecanla başlıyorlar. Evin reise babaları Mustafa Kalyoncu(63) büyük baş hayvanları meraya salarken, hanımı atlarla Avusor yolunu tutuyor. Ergün 2 atlarıyla birlikte 2 saat yürüyerek Avusor Yaylasına geliyor. Buraya Ayder ve Çamlıhemşin İlçesinden gelen ihtiyaç malzemeleri atlara yüklenip bu kez, Ali ve Bulut Kalyoncu kardeşler yolu koyuluyorlar. Kardeşlerden Ali Kalyoncu” hayatımızdan memnunuz.2000 yılından bu yana her gün Avusor-Dadala Pansiyon arasında gidip geliyoruz” dedi.

2 AYLIK SÜREMİZ VAR

Ali Kalyoncu, “ biz bilenler geliyor. Özellikle yurt için ve yurt dışındaki ünlü dağcılar dağlara tırmanmak için gelip pansiyonumda kalıyorlar. Sabah erkenden Altıparmak dağına zirve idmanları yapıyorlar. Birde ara da bir dağcılık kulüpleri gelip zirve için bizde kalıyorlar. Bu sene çok şükür Pandemiden sonra işlerimiz biraz daha iyi gitti. Temmuz da geldik nasipse Ağustos sonunda döneceğiz. Ama biz burada olmazsak da gelen dağcılar telefonlarımızı biliyorlar yine de tesisimiz açıp hizmet veriyoruz. Burada sunduğumuz kahvaltıdan yemeğe kadar hep bizim kendi ürünlerimizdir “ diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI