18. HOPA KÜLTÜR, SANAT VE DENİZ FESTİVALİ SONA ERDİ.

Hopa’da 5 gün süren olan festivali sona erdi.

KULTUR-SANAT 30.07.2022 13:10:54 76 0
18. HOPA KÜLTÜR, SANAT VE DENİZ FESTİVALİ SONA ERDİ.

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa’da 5 gün sürecek olan festival etkinlikleri sona erdi.. 18. Hopa Kültür, Sanat ve Deniz Festivali kapsamında 5 gün süren etkinliklerin açılış törenine Hopa Kaymakam Gürkan Üçüncü, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, TCGS 307 Bot Komutanı Kd. Üsteğmen Can Çakıcı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Kemalpaşa Başkanı Ergül Akçiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Hopa Liman Başkanı Fuat Solak, Motorlu Taşıyıcılar Başkanı Celil Yıldırım, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’in danışmanı Çağlar Güney, İl Genel meclisi üyesi Hakan Makar, CHP İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, İyi parti İlçe Başkanı Mürsel Şişman, STÖ Başkanlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Belediye parkında bulunan Atatürk anıtına Belediye Başkanı Taner Ekmekçi Festival çelengi koydu ve ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı, daha sonra festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Taner Ekmekçi yaptı.

Konuşmaların ardından ilk gün etkinlikleri de, Halk oyunları gösterisi ile başladı. Gösteri protokol ve katılanlar tarafından alkışlandı. Kaymakam Üçüncü ve Belediye Başkanı Ekmekçi daha sonra Hopa Müzesi Kurucu müdürü Ulvi Sinan Dişli koordinesinde hazırlanan tarihi yaşatan objelerle donabilmiş stantların açılışını gerçekleştirdiler.

İlk gün etkinlikleri kapsamında ayrıca Folklor Gösterisi, Fotoğraf Sergisi, Atmaca Kültürünün tanıtımı, Kültürel tanıtım sergisi, Yöresel El sanatları ürünleri sergisi açılışı gerçekleştirildi, Mikrofon sende Müzik etkinliğinde Hopa’da bulunan Bayar Şahinde eline saz alarak 2 güzel yerel şarkı söyledi ve alkışlandı. İlk gün etkinlikleri kapsamında Coğrafi İşaretli Laz Böreği ve Hamsili Ekmek tanıtımı da Belediye önünde gerçekleştirildi.,

İkinci gün etkinlikleri yer yer havanın yağışlı olması nedeni yapılamadı. Tavla ve satranç turnuvalarına ilgi yoğun oldu. Mikrofon sende Müzik etkinliği de yoğun ilgi gördü.

İkinci-üçüncü ve dördüncü güne de damga vuran TVF-Hopa Belediyesi işbirliği ile yapılan Plaj voleybolu karşılaşmaları damga vurdu.

Festivalin son gününe çeşitli etkinlikler yapılırken akşama da Ufuk Yılmaz ve Niyazi Koyuncu’nun sahne aldığı konser damga vurdu. Başkan Taner Ekmekçi de festival bünyesinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi ve festivale katılan destek veren herkese teşekkür eden bir konuşma yaptıktan sonra bu yılki festivalde sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI