12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Vali Kemal Çeber’in katılımları ile anma programı düzenlendi.

KULTUR-SANAT 14.03.2023 11:14:30 57 0
12 Mart İstiklal Marşı

Programın yapılacağı salona gelen Vali Kemal Çeber, salona girmeden önce öğrenciler tarafından hazırlanan “12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma” konulu fotoğraf sergisini gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Rize Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde öğrencileri tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın devamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma aşamasının anlatıldığı tiyatro gösterisi sergilendi. İlimiz genelinde düzenlenen '12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma” konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Çeber, şunları söyledi; “Sevgili atmacalarım, bugünün anlam ve önemine göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü hepinizi kutluyorum. Sizlerin vatanına, bayrağına, milletine, devletine ve tarihine göstermiş olduğu bağlılık bizleri yarınlar için daha da umutlandırıyor. “

Programa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı