UNUTULMAZ BİR YILDIZ RİZESPOR’UN ZAFER’İ : ZAFER DİNÇER

Zafer Dinçer Ödemiş spor altyapısında futbola başlamış, aynı takımda 17 yaşında kaptanlığa yükselmiş ve 3. Lig'de gol kralı olmuştur.

İNSAN 7.04.2023 11:25:08 520 0
UNUTULMAZ BİR YILDIZ  RİZESPOR’UN ZAFER’İ : ZAFER DİNÇER

1 Ocak 1956 tarihinde Ödemişte doğdu. İlk ve orta öğrenimini ödemişte tamamladı. Zafer Dinçer Ödemiş spor altyapısında futbola başlamış, aynı takımda 17 yaşında kaptanlığa yükselmiş ve 3. Lig'de gol kralı olmuştur. Ödemiş Belediyespor (1972-73), Ödemiş Kültür Spor (1973-76), Galatasaray (1977), Orduspor (Kiralık 1977-78)- Galatasaray (1978-79)- Rizespor (1979-81)- Fenerbahçe (1981-83)- Denizlispor (1983-88)- Muğlaspor (1988-89) ve Aydınspor’da (1989-90) futbol oynadı. Attığı kritik gollerle ün salmıştır.

KRİTİK GOLLERİN USTA AYAĞI

1975-76 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. 1976-77 sezonunda kendisini göstermeye başladı. İki gol atan Zafer 1977-78 sezonunda Orduspor'a kiralandı. Burada da iki gol atan Dinçer Galatasaray’a döndü. Ligin ikinci yarında kendisinden söz ettirmeye başladı. Rakip takımların defans duvarı Zafer’in uzaktan attığı gollerle yıkılıyor, o da futbolda tırmanışa geçiyordu. Defalarca Ümit Milli Takımında 'Büyük Oyunlar' oynarken bile, Galatasaray ile anlaşamama 'kiraya gitme” durumuyla karşı karşıya kalıyordu. Galatasaray'ın gollerinin çoğunu atmasına rağmen Rizespor’a transfer oluyordu.

RİZE’DE YENİDEN DOĞUYORDU

“Trabzon, Ordu, Rize, İstanbul’a yok vize...” Herkesin ağızlarına düşen bu ortak tezahürat, kuşkusuz İstanbul Dükalığı’na kafa tutan Karadeniz Futboluna, üçüncü güç olarak katılan Rizespor’dan kaynaklanıyordu. Trabzonspor ve Orduspor’dan sonra, 1979’da Birinci Lig’de arz-ı endam edecek olan Rizespor’da, işte bu övgülerin hakkını verecek kadro için seferberlik ilan olunmuştu. Transferde ince elenip sık dokunuluyor, daha sonra Türk futbolunda söz sahibi isimler transfer ediliyordu. Bu isimlerden biri de Zafer Dinçer’di. Tabi bu Transferin gerçekleşmesinde ise dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı’nın payı büyüktü. Her şeyden önemlisi kalbi Rize ve Rizespor için çarpan siyaset veya başka bir kaygısı Rizespor ruhunu taşıyan bir yönetim anlayışı vardı.

HAFTALARIN VE AYLARIN SÜPER FUTBOLCUSU

Milliyet Gazetesi önün için “Rizespor’un ve ligin en başarılı transferi Zafer Dinçer’di. Genç futbolcu 7 gol atarken on üzerinden on alan tek isim oldu” diye yazıyordu. Doksan dakika yılmadan yorulmadan mücadele verirdi. Boş yerlere bıkmadan depar atar. Arkadaşlarına yardımlaşmaya gider. Her iki ayağı ile özellikle duran toplara bomba gibi vurur. Galatasaray Zafer gibi bir elemanın yokluğunu çekerken Rizespor bu varlıktan bol bol yararlanıyor. Nitekim genç futbolcu sezon boyuncu çıkardığı iyi oyunlarla sayısız kez haftanın altın ayağı ve haftanın süper futbolcusu olmaya hak kazanıyordu. Ve Rize’de birçok maçta kurtarıcı adam oluyordu. Rizespor’da ikin sezon yer alan Zafer Dinçer gerek futbolu ve gerekse kişiliğiyle Rizelilerin gönlünde iz bıraktı.

ONURLU BİR MESAİ

1981-82 sezonunda Fenerbahçe'ye Fenerbahçe’ye transfer oldu. Burada 2 sezon oynadıktan sonra yüksek performans gösterdiği ve uzun yıllar takım kaptanlığı yaptığı Denizlispor'a transfer olmuştur. Beş sezon boyunca Denizlispor'da Büyük Zafer lakabıyla unutulmaz maçlar oynamıştır. 1989-90 sezonunda Muğlaspor daha sonraki sezon Aydınspor'da oynamış ve aktif futbolculuğu bırakmıştır. Daha sonraki yıllarda Denizlispor'un çeşitli kademelerinde görev almış, son olarak 2012 yılında futbola başladığı takım olan Ödemişspor'da teknik direktör olarak görev yapmıştır. Halen Denizli' de ikamet etmektedir.

Galatasaray’da kupa şampiyonluğu, Fenerbahçe de lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı. 6 kez Genç Milli, 6 Ümit Milli ve 2 kez A Milli takımların formasını giydi.

Koca yürekli Zafer Dinçer Ağabeyimize sağlık ve mutluluk diliyoruz..

Fatih Sultan KAR / İST.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI