TİYATRO HEYECANI YAŞANDI

Borçka’lı kadınlar bu yıl 7 Mart Borçka’mızın düşman işgalinden kurtuluşu ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ortak bir etkinlikle kutladı.

İNSAN 11.03.2022 13:20:57 56 0
TİYATRO HEYECANI YAŞANDI

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka’lı kadınlar bu yıl 7 Mart Borçka’mızın düşman işgalinden kurtuluşu ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ortak bir etkinlikle kutladı.

Gaye Boralıoğlu’nun yazdığı, Ayşegül Çaylı ’nın sahnelediği tek kişilik oyun “Uçuk Bir Kadın” la başlayan gece Borçka Atatürk Ortaokulu Gösteri Salonu’nda gerçekleşti. 280 koltuğun olduğu salon Borçkalıların yoğun ilgisiyle tıklım tıklım doldu. Etkinliğe girişte izleyenlere kısa şiirler dağıtıldı, sonrasında izleyenlerin şiirleri sahnede okumaları büyük ilgi gördü. Program Borçkalı kadınların atma türkülerden ve yaşamın içinden çekilen görüntülerinin gösteriminin ardından Borçka Belediyesi Kadın Korosu’nun Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırladığı Gürcüce, Lazca, Hemşince ve Türkçe şarkılar gecenin en çok ilgi gören bölümlerinden biriydi. İzleyiciler hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti.

Gece Borçka Kafkas Rüzgârı Halk Oyunları Ekibinin büyük ilgi gören gösterisi ve belediye başkanı Ercan Orhan’ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI