Tarihi Pazar İskelesinde Deniz’den Rızık arıyor

Rize'nin Pazar İlçesinde bulunan tarihi Pazar İskelesine sabah erkenden gelerek balık tutuyor.

İNSAN 22.11.2022 10:50:27 79 0
Tarihi Pazar İskelesinde Deniz’den Rızık arıyor

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde bulunan tarihi Pazar İskelesine sabah erkenden gelerek balık tutuyor.

Rize’nin doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Pazar’da, sabahın erken saatlerinde kıyı balıkçı motorlarının sesleri, martıların deniz üzerinde danslarıyla renkli görüntülere sahne oluyor.

Herkes yatağında uyurken, uyumayarak rızık peşinde koşanlarda var. Balıkçı motorları, Kirazlık Balıkçı Barınağı ve Soğuksu Barınağı Kız kulesi arasında balık tutmak için tur atan motorlar, günlük nevalelerini çıkarmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da tarihi iskeleye sabahın erken saatlerinde gelerek balık tutuyorlar.

Sabah gün doğmadan 05.00’de iskeleye geldiğini söyleyen Arif Topçuoğlu(60), “Ezan okunmasına bir saat kala kalkıp iskeleye geldim” dedi.

Topçuoğlu, rızkını aramak için geldiğini ve boşta dönmediğini ifade ederek, ”bir yandan rızkımı ararken, diğer yandan da hobi olarak kendimi dinlendiriyorum” diye konuştu.

Kıyı balıkçı motorlarından da şikayetçi olan Topçuoğlu, “rahat bırakmıyorlar. İskelenin yanında gelerek ağ atıp balıkları kaçırıyorlar. Biraz uzağa gitseler olmaz mı yani ”ifadelerini kullandı

Yemlerin pahalı oluşundan sıkıntılı olduklarını dile getiren Topçuoğlu, “ Yem alıyorduk 10 TL ye içinde 3 veya 5 tane oluyordu. Şimdi oldu 15 TL onlarından yarısı boş” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI