Tarihçi Rıdvan Şükür,İran’a gidiyor

Tarihçi Rıdvan Şükür, iki haftalık bir program için İran’a gidiyor. Çalışma programına Nevruz öncesi Tahran’dan başlayacak olan Şükür, yol hazırlıklarını tamamladı.

İNSAN 13.03.2022 11:13:23 245 0
Tarihçi Rıdvan Şükür,İran’a gidiyor

Rıdvan Şükür, İran’da bulunacağı iki haftalık süre içinde Tahran, Şiraz, Yezd,  İsfehan, Kashan ve Tebriz şehirlerinde incelemelerde bulunacak.  

Gezeceği şehirler arasında bulunan İsfehan’ın Sasaniler zamanında çok önemli şehir olduğunu söyleyen Şükür, burasının 11. Yüzyılda Selçuklular zamanında da bu önemini koruduğunu ve 15. Yüzyılda Safevilerin başkenti olduğunu ifade etti. Ayrıca bu şehrin o günlerdeki 600 bin kişilik nüfusuyla Dünyanın en büyük şehirlerinden birisi olduğunu da söyledi. İki haftalık program süresi içinde birçok şehri gezecek olan Şükür, yüzlerce mimari eserinde fotoğrafını çekecek, pers kültürünü yakından tanımaya çalışacak. Tarihi ve mimari eserleri fotoğraflamak çalışma programının öncelikleri arasında yer alacak.    

Şükür, Şiraz şehri yakınlarında bulunan Büyük Pers imparatorluğunun merkezi olan ve aynı zamanda Akamenidlerin tören merkezi olan Perse polis antik kentini çok merak ettiğini, görmeyi arzuladığını belirtti.  


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı