Sönmez Yıkılmaz’ın hayat hikâyesi 1945 yılında Rize Anzer’de başladı. Aslında onun hikâyesi Türk Sineması’nın Yeşilçam’ın hikayesidir. Kendisini söz verdiği halde sinemaya göndermeyen babasına kızar ve soluğu İstanbul’da alır. Önce Küçük Mustafa Paşa’ya, sonra Rizelilerin ikamet ettiği Kasımpaşa’ya geçer. Orada dönemin ünlü kabadayısı Dede Sultan namıyla Sultan Demircan’la tanışır. Bir halter dergisinin düzenlediği yarışmada 3. Türkiye Erkek Güzeli seçilir.
SİNEMAMIZIN YERLİ RAMBOSU
Yönetmenlerin dikkatini çekebilmek için yaz-kış her gün Galatasaray – Taksim arasındaki yolu, üzerinde atlet, kafasında bir kovboy şapkası, ayağında botlar yürür. Bu uğurda hamallık, ırgatlık, kameraman asistanlığı dâhil her işi yapar. 1967’de Malkoçoğlu filmine çağırırlar. Büyük bir rol bekliyordur, fakat figüran olarak oynar. Yılmaz Güney, Ayhan Işık, Cüneyt Arkın, Tanju Korel, Kadir İnanır, Yılmaz Köksal, Tamer Yiğit,Tarık Akan, Şener Şen, Kemal Sunal başta olmak üzere popüler olan bütün jönlerle kamera karşısına geçti. Yüzlerce filmde yer aldı. Manisa Tarzanı, Silaha Yeminliydim, Türk Rambosu, Rockçı Kekolor, Killing Ölüm Saçıyor isimli filmlerde başrol oynadı. Doğduğu topraklarının adını taşıyan Anzer Film Şirketi’nin sahibidir.
CENNET VADİNİN SESSİZ CIĞLIĞI’NE KULAK VERİN
Sinemeye büyük katkıları olan Sönmez Yıkılmaz doğaya verilen zararlara, küresel ısınmaya ve ülkemizin kültürel zenginliklerine dikkat çekmek gayesiyle Cennet Vadinin Sessiz Çığlığı adı altında yeni bir çalışmanın söz düzenlemeleriyle uğraşıyor. Belgesel Drama tarzında hazırladığı çalışmada küresel ısınma, Hesler, çevreye verilen zararlar anlatılırken, ülkemizdeki kültürel zenginliğe vurgu yapan Yıkılmaz ile Cennet Vadinin Sessiz Çığlığı isimli belgeseli ve hayat hikayesi üzerine söyleşi yaptık.
Fatih Sultan KAR /İST
SÖNMEZ YIKILMAZ KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKEN DEV BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI
ONUN HİKÂYESİ RİZE ANZER’DE BAŞLADI.TÜRK SİNEMASININ YERLİ RAMBOSU SÖNMEZ YIKILMAZ.KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKEN DEV BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

YORUM EKLE
1
Milletvekili Avcı Ayder’de
2
SON NEFESTE 1 PUANI KURTARDI
3
M.Vekilinden KEMALPAŞA’DA ESNAF ZİYARETİ
4
ÇAYKUR 93 ÜLKEYE PAKETLİ VE SOĞUK ÇAY İHRACATI...
5
Rize, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na...
6
Havaların soğumaya başlamasıyla Doğu Karadeniz’de...
7
Fazla stres ve kaygı yapmak vücuttaki glutatyon...
8
2001 RUHUYLA YOLA DEVAM
9
KURDOĞLU SAĞLIK GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
10
Maaş Promosyon Protokolü İmzalandı
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI
SIRADAKİ HABER