SOMON ÜRETİM KAFESLERİNDE İNCELEME

Artvin Tarım ve Orman İl müdürü Nesat Ulutaş, Türk Somunu üretimi yapacak olan tesislerin kurulum işlemlerinin yapıldığı Hopa Balıkçı Barınağında incelemelerde bulundu.

İNSAN 10.12.2022 11:25:13 126 0
SOMON ÜRETİM KAFESLERİNDE İNCELEME

Hayati Akbaş

HOPA- Artvin Tarım ve Orman İl müdürü Nesat Ulutaş, Türk Somunu üretimi yapacak olan tesislerin kurulum işlemlerinin yapıldığı Hopa Balıkçı Barınağında incelemelerde bulundu.

İlk üretimi 2015 yılında Artvin'de başlayan ve sonra Bakanlıkça Türk Somonu olarak tescillenen ve Ülkemizin en önemli ihracat ürünlerinden olan Türk Somunu üretimi yapacak olan tesislerin kurulum işlemlerinin yapıldığı Hopa Balıkçı Barınağında incelemelerde bulundu. Ziyarette tesis yetkilileri ve Kooperatif Başkanı Zafer Öztürk ile görüşülerek, balıkçıların ve barınağın mevcut durumu ve ihtiyaçları yerinde değerlendirildi.

İl müdürü Nesat Ulutaş beraberindekilerle birlikte denizde Türk somonu üretimi yapan tesislerde somon adayı balık taşıma ve kafes ünitelerine stoklama faaliyetlerine katılarak denizdeki deniz ağ kafes tesislerinde incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Neşat Ulutaş’a, İl Müdür yardımcısı Alaeddin Zeren, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Cemil Dağcı ve Arhavi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aytolan ile İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri eşlik ettiler.

Ulutaş ziyaret ardından yaptığı açıklamada “Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm yetiştiricilerimize yeni tesislerinin hayırlı olmasını ve bereketli bir sezon geçirmelerini dileriz” dedi..


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI