Rize’nin Pazar İlçesinden hareket ettiler

Rize’nin Pazar İlçesinden 5 kamyon,2 ekskavatör ve 2 Sal Kasa(taşıyıcı) personeliyle birlikte deprem bölgesine hareket etti.

İNSAN 7.02.2023 11:22:59 124 4
Rize’nin Pazar İlçesinden hareket ettiler

PAZAR-Pazar Kaymakamlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çöken binaların enkazlarında yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla bölgeye 5 kamyon,2 ekskavatör ve 2 sal kasa (taşıyıcı) yı personel ile birlikte sevk etti.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, enkaz altında kalan vatandaşlara hızlı ulaşılması için birçok ilden bölgeye arama kurtarma ekipleri ve iş makineleri gönderiliyor.

Sabah erken saatlerde ilçe sahilinden Pazar Kaymakamı Mustafa Akın tarafından yolcu edilen ekipmanlar ve personel deprem bölgesinde koordineli çalışma yapacaklar.

Diğer yandan İl ve ilçe Kaymakamlıkları, Belediyeler ile sivil toplum kuruluşları tarafından da depremden etkilenen vatandaşlar için yardım malzemesi toplanıyor.

Isıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, gıda kolisi, hijyen seti, kıyafet, uyku tulumu, bebek maması, telefon şarj cihazı, bot, mont, bere, atkı ve eldiven gibi malzemeleri Pazar Kaymakamlığı girişinde oluşturulan birim de toplanıyor. Malzemeler daha sonra deprem bölgesine gönderilecek.

Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, 'Acı bir günümüz. Milletçe hepimizin başı sağ olsun. Kahramanmaraş merkezli depremde ciddi can kayıplarımız var. Bunu hep beraber takip ediyoruz. İlçemizde başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Maalesef Deprem ülkemizin bir gerçeği ve milletimizin de yardımlaşma duygularını en üst seviyeye çıkaran bir durum. Allah, Türk milletine sabır versin gerçekten çok zor bir süreç' dedi.


Anahtar Kelimeler:
suat
7.02.2023 17:03:06
sağol varol kaymakamim

pazarli
7.02.2023 17:04:07
sayın kaymakamımı kutlarım

osman
7.02.2023 17:04:59
sağol pazar ve kaymakamım

kemal
7.02.2023 17:05:56
zor zamanlarda yardıma koşanları tebrik ediyorum

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı