RİZE MİLLETVEKİLİ OSMAN YILMAZ KARAOSMANOĞLU

Rize Milletvekili Osman Yılmaz; çaycının, Rize’nin sorunlarını sürekli TBMM’de gündeme getirirdi. Meclis kürsüsünde söz sırası alabilmek için meclis koridorlarında banklarda sabahladığı zamanlar olmuştu.

İNSAN 26.05.2022 10:57:15 436 1
RİZE MİLLETVEKİLİ OSMAN YILMAZ KARAOSMANOĞLU

ÇAY İÇİN UĞRAŞ VERDİ

1931 yılında Rize Pazar’da doğdu. Rize-Pazar Hamidiye Köyü’nde Dursun Çavuş’un oğludur. İstanbul Üniversitesinde öğrenimini tamamlayarak Orman Yüksek Mühendisi oldu. Bölge Şefi, İşletme Müdürlüğü ve Bölge Başmüdürlükleri yaptı. Paris Üniversitesi’nde «Köy Kalkındırılmasında Sanayii» dalında çalıştı. Türkiye Milli Talebe Federasyonu İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Genel Başkanlığını yaptı. Dünya Parlamentolar Arası Birliği Başkan Vekili olarak Seylan ve Londra Konferansları İle Cenevre Sempozyumunda, Haşhaş Araştırma Komisyonunda bildiriler sundu. 15. Dönem (XV.Dönem) Rize Milletvekili olarak TBMM’de yer aldı. Seçim sürecinde partisince Eskişehir, Kars, Trabzon, Tokat ve İstanbul seçimlerine konuşmacı olarak görevlendirildi. TBMM CHP Grubu Yönetim Kurgulu Üyeliği, çay ve orman konusun da grup ve parti sözcülükleri yaptı. Partisinin Çankırı ve Kars müfettişliğini yerine getirdi..

26 Mart 2009 tarihinde vefat etmiştir. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıydı.

Rahmetle anıyorum…

Fatih Sultan KAR / İST…


Anahtar Kelimeler:
Mete Esin
28.01.2023 16:32:05
Gâlibâ emekli olduğu sıradaydı... Kendisi bir dönem de inşaat müteahhitliği yapmıştı. Ben de o'nu bu döneminde tanımışımdır. Taahhüdündeki bir iş o’nun da içine sinmemiş olacaktı ki, bundan sonra daha iyisini bekleriz, deyince beni onaylamış, bu eleştirimi çok kibar bulmuştu. Asıl aklımda kalan yanı ise; son derecede konuşkan, sıcakkanlı, esprili ve şakacı kimliğidir. Şimdi bu münâsebetle ben o’na rahmet dilemiş olayım.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI