Rize Çadır Kenti Misafirlerinden Rizelilere Teşekkür

Hatay Kırıkhan'da Rize Valiliği öncülüğünde kurulan ve ihtiyaçları Rizeliler tarafından karşılanan çadır kentin misafirleri Rizelilere mesaj göndererek "Bu zor günümüzde yanımızda olan Rizelileri de unutmayacağız" ded

İNSAN 13.04.2023 10:14:58 55 0
Rize Çadır Kenti Misafirlerinden Rizelilere Teşekkür
Haber: Arzu ERBAŞ

Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, Kaymakamlıklar, ilçe ve belde belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurulan Rize Çadır Kenti’nde yaklaşık 50 gündür depremzedeler misafir ediliyor. 160 çadırda yaşayan 520 depremzedenin her türlü ihtiyaçları da Rize''den karşılanıyor. Valilik aracılığı ile listelenen ihtiyaçlar Rizeli hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanarak Kırıkhan Çadır Kenti'ne ulaştırılıyor. Ramazan dolayısı ile iftar ve sahur yemekleri de Rizeli dernek, vakıflar ile hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanıyor.

''BENİMLE OYNAR MISIN ETKİNLİGİ ÇADIRKENTTE''

Rize Çadır Kentinde depremzedelere moral vermek için etkinliklerde düzenleniyor. Depremzede çocuklar, Rize Belediyesi ile AZALDER'in düzenlediği 'Benimle Oynar Mısın? Etkinliğinde eğlenceli anlar yaşadılar. Caner ve Tamer Kardeşlerin sahne gösterileri ile başlayan etkinlikte Vantrolog Gülten Yazıcı'nın kukla gösterisi ilgi uyandırdı. Çeşitli oyunlarla çocuklara unutamayacakları bir gün yaşatan ekip eğlencenin sonunda hayırseverlerin katkıları ile hazırlanan kırtasiye malzemesi ve ikram paketlerini çocuklara hediye etti.

'HİÇ TANIMADIĞIMIZ RİZELİLERLE BİR AİLE OLDUK'

Rize Çadır Kentinde yaşayan Fidan Kısa mesaj göndererek 'Rize çadır kente kurulduğunun ilk günlerinde geldik. İlk günden itibaren burada Rizelilerin de büyük desteğini gördük. Bize çok yardımcı oldular. Bize depremi unutturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir eksiklik yaşamamamız için çabalıyorlar. Yaşadığımız bu zorlu süreçte bize destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz' dedi.
Keziban Sayar 'Rize halkına çok çok teşekkür ediyoruz, zor günümüzde bize yardımcı oldular. Rizeliler bize her türlü yardım ulaştırdılar. Hem çocukların hem de bizlerin temel ihtiyaçlarımız karşılandı hala daha da eksikler oldukça karşılanmaya devam ediyor. Biz burada hiç tanımadığımız Rizelilerle artık bir aile gibi olduk. Onların varlıklarını bu süreçte hep hissettik' ifadelerini kullandı.

Rize Çadır Kent'in koordinatörü Ali Şanmaran 'Yaklaşık bir buçuk ay önce Rize Valiliği bu çadır kenti kurarak depremzedelere büyük bir hizmet yapmıştır. Çadır kenti kurulduğundan beri Rizeliler burada yaşayan insanların üzerinden ellerini hiç eksik etmediler. Yaşanan eksiklikleri gidermek için seferber oldular' şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı