Radyo TV bölümü öğrencileri  çektikleri belgeseller ile dikkatleri üzerlerine çekiyor

Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo TV bölümü öğrencileri bölüm hocaları Behzat Aktura yönetiminde Rize’nin ustalarını ekranlara getirmeye devam ediyor.  

İNSAN 8.05.2023 11:46:49 75 0
Radyo TV bölümü öğrencileri  çektikleri belgeseller ile dikkatleri üzerlerine çekiyor
HABER:DİLEK ONAY CAN
Radyo TV bölümü öğrencileri bölüm hocaları Behzat Aktura yönetiminde çektikleri belgeseller ile dikkatleri üzerlerine çekiyor.

Öğğrencileri daha önce Hemşin çorabını anlattıkları “Geçmişten Geleceğe Sıcak Adımlar”, Soba ustası Nuri Kabayı anlattıkları “Beşten Bire”, Pileki Taşı kültürünü anlattıkları “Ekmeğini Taştan Çıkaran Adam” belgesellerini çeken ekip son olarak Rize ve Çayelinin ünlü sepet ustası Bekir Hervenik öncülüğünde Sepet Örücülüğünü anlattıkları “45 Senelik Emek” belgeselini yayımladı.

45 senelik Sepet ustası Bekir Hervenik'in mesleki hayatının anlatıldığı belgesel '45 senelik emek'isimli belgeselin Çekimleri Çayelinde yapıldı.

Belgeselin yönetmenliğini bölüm öğretmeni Behzat Aktura yaparken görüntü yönetmenliğini ise son sınıf öğrencisi Kerem Ali Marap yaptı. Belgeselin kurgusunu bölüm öğrencilerinden Berat Karali kameraman olarak Samet Günaydın,Veysel Baki Biçer ses kayıt, Gonca Kaba ve Beytullah Günaydın ise asistan olarak görev alan öğrenciler oldu.

Görüşlerini aldığımız Radyo TV bölüm hocası Behzat Aktura Destekleri için Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne, Riseder’e ve Rizmir inşaata teşekkür ederek sözlerine başladı

Hoca Aktura,bu tarz belgeseller yapmaya devam edeceklerini, hatta sıradaki belgeselin de Rize Bezi ile ilgili olacağını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

'Biz hem ustalarımızı tanıtmak hemde bu mesleklerin unutulmasına engel olmak istiyoruz. O sebeple bu tarz belgeseller hazırlamaya başladık. Belgesellerin bu gayeye hizmet ettiğini düşünüyorum. Ayrıca bu belgeselleri çekerek öğrenci de yetiştirmiş oluyoruz. Nihayetinde öğrencimiz belgesel için sahada çalışıyorlar ve bu belgesel yaş ortalaması 15 16 olan bir ekibin elinden çıkıyor. Daha yolumuz da uzun inşallah Rizenin diğer müstesna ustalarını da ekranlara taşımaya çalışacağız'dedi

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı