MUHTAR ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

Hopa’da Sundura Mahallesi Muhtarı Hüsnü Akyüz, mahallelerinde bulunan bir kısım site yöneticileri ile kahvaltılı toplantı yaparak mahallenin sorunlarını görüştü

İNSAN 1.11.2022 19:33:25 145 0
MUHTAR ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa’da Sundura Mahallesi Muhtarı Hüsnü Akyüz, mahallelerinde bulunan bir kısım site yöneticileri ile kahvaltılı toplantı yaparak mahallenin sorunlarını görüştü.

Sundura Mahallesinde bulunan Paleni Cafe’de yapılan toplantıya davet edilen site yöneticileri katıldılar. Toplantıda mahallenin genel durumu hakkında bilgi veren Muhtar Hüsnü Akyüz, mahallelerinin 5.792 kadın ve 5700 erkek olmak üzere toplam 11.532 kişiden oluştuğunu, bu nüfusu ile Artvin’de bulunan birçok ilçeden daha fazla nüfusa sahip olduğunu ifade ederek, böyle bir nüfusa sahip mahallenin de elbette çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu, bu sorunları çözüme kavuşturma noktasında ara vermeden aza arkadaşları ile birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Önceliklerinin mahallede bir muhtarlık binası olmadığını, bu sorunu çözmek için girişimlerde bulunarak tespit ettikleri bir noktanın muhtarlık merkezi olarak tahsis edilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Sundura da buluna site yöneticilerine de seslenen Akyüz, ilçenin çok yoğun insan trafiği yaşadığını, bu kapsamda kiralama işlerininde yoğun olduğunu ifade ederek daire sahipleri dairelerini kiraya vermeden önce site yöneticileri ve kendilerine bilgi vermelerini rica ederek, sitede ve binada yaşayanların huzur ve güveni için bunun önemli olduğunu, evi kiralayanın 2 ay içinde de müracaat ederek adreslerini bildirmenin zorunlu olduğunu, bunu yapmayanın suç işlediğini ve cezası olduğunu ifade etti.

Yakın zamanda bir What shap grubu kurmak olduğunu ifade eden Akyüz bu sayede mahallede yaşanabilecek her olaydan haberdar olabileceklerini ifade etti.

Site yöneticilerine seslenen Hüsnü Akyüz özellikle Aile bireylerinde anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmaları noktasında daha hassas olmalarını istemelerini ifade ederek, çocuklarımızın yanlış yönelmemesi ve yanlış işlerle uğraşmamasının bu çabalarda önemli rol olduğunu ifade etti.

Toplantıya katılan bayan site yöneticilerine de geldikleri için teşekkür ederek, Mahallelilerinin kendi kabuğunu kırarak, daha modern ve yaşanabilir mahalle olmasında bayanların çabalarının çok önemli olduğunu, kendilerinin yapacakları her çalışma-proje ve hizmete maddi ve manevi azami desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, bayanlar için değişik bölgelerde lokaller açmaları, yine bayanların evlerde kullanılmayan atıl durumda kalan malzeme ve giyim eşyalarının ihtiyaçlı ailelere çok cüzi fiyatlara satılabileceği iş yerleri açmaları noktasında kiralamadan tutun, yapılabilecek her çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Önümüzdeki yıl ülkemizin önemli bir seçim sürecine gireceğini ifade eden Akyüz 8.519 seçmen sayısı ile Artvin’in 5 İlçesinden nüfus olarak fazla seçmen sayısına sahip olduğunu, 54 seçim sandığından 24 sandığın mahallerinde bulunduğunu ifade etti. “Bugün mahallemizde 400 aile sosyal yardım alarak yaşamlarını idame etmektedir. Bugün bu toplantımıza katılmak isteyen siyasiler olduğunu ama kendi sorunlarımızı kendimizin konuşulacağı bir toplantı olduğu için bunu kabul etmediğini” ifade eden Akyüz “Biz Sundura mahallemizde hala 400 ailenin sosyal yardım almasından rahatsızız. Kendi içimizde ilişkilerimizle bu aileleri sosyal yardım almadan evlerine çalışarak para girmesinin yolunu bulmaya çalışmalıyız. Biz artık güç birliği yapmak zorundayız. Mahallemizde bulunan cadde ve sokakları temiz yaşanabilir hale getirmek bizim elimizdedir. Gelin el ele verelim. Sorunları tespit edip projeler üretelim, gerek Mülki idare ve gerekse yerel yönetimle ilişkilerimizde bu güç birliğini arkamızda hissettiğimiz an taleplerimizin hayata geçirilmesini daha hızlandırırız.

Özellikle seçim öncesi kapımızı çalacak siyasilerin önüne bu projelerimizi koyalım ve seçimi kazandıklarında bu projeleri uygulayacaklarına dair taahhüt alalım isterim. Mahallemizde artık makarnaya-nohut’a, un’a, Şeker’e kandırılacak insanımız kalmasın istiyoruz. Bunun için bu güçlerimizi birleştirerek ortak hareket etmemizi önemsiyorum. Bu anlamda mahallemizde özellikle Hizmet sektörüne yönelik yeni yeni işyerlerinin açılması ve bu buralarda sosyal destek almak zorunda kalan ailelerinin bireylerinden birini çalıştırarak bu ailelere destek olalım isteriz” dedi.

Site yöneticilerinin sorunlarını da dinleyen Muhtar Hüsnü Akyüz özellikle mahalle aralarında büyük araç –TIR park sorunun çözmek için girişimlerde bulunduklarını, sokak hayvanları sorunun çözümü için yerel yönetimle sürekli diyalog içinde olduklarını ifade ederek, kuracakları what shap grubu sayesinde mahallede yaşayanları, sizler kanalı ile bilgilendirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.

Toplantı ileriki bir tarihte yeniden bir araya gelme kararı alınması ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı