MEHMET KARAASLAN RİZE’NİN SEMBOL İSMİDİR

Rize'de uzun yıllar, karate antrenörlüğü yaptı. Çok sayıda sporcunun yetişmesine katkı sağlamasının yanında Rize sokaklarının güler yüzlü, vefalı dost canlısı ağabeydir o.

İNSAN 9.07.2022 12:23:36 19 0
MEHMET KARAASLAN RİZE’NİN SEMBOL İSMİDİR

Bir dönemin sembolüydü. Onun yaptığı gösterileri izlerken kalbimiz yerinden çıkacak gibi olurdu. Rize'de uzun yıllar, karate antrenörlüğü yaptı. Çok sayıda sporcunun yetişmesine katkı sağlamasının yanında Rize sokaklarının güler yüzlü, vefalı dost canlısı ağabeydir o.

EMSALI OLMAYAN GÖSTERİLERE İMZA ATTI

Mehmet Karaaslan, kolu ve vücuduyla sopa ve kiremitler kırdı, üzerinden otomobil geçirerek sıra dışı güç gösterileriyle dikkat çekti. Başarıları ulusal medyada yer alıyordu. Bu süreçte vücuduna bir hayli yüklendi. Bu süreçte kolunda başlayan hafif ağrılar altı yıl önce şiddetini artırdı. Yapılan detaylı tetkikleri yapılan Karaaslan'a yumuşak doku kanseri teşhisi konuldu. Önce ameliyat edilen Karaaslan'ın sağ kolu kesildi.

ÜZERİNDEN ARABA GEÇTİ

VUCÜDÜNDA TAŞ ODUN KIRDILAR

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spora katkılarından dolayı 'vefa' ödülü verilen Karaaslan, yeniden spora dönmeyi hedefliyor. Karateye yeniden dönmek istediğini anlatan Karaaslan, 'Karate salonları açarak yüzlerce genç yetiştirdim. Ben de beyin, vücut ve güç konsantresiyle gösteriler hazırladım. Belki dünyada bile olmayan güç gösterileriydi bunlar. Üzerimden araba geçti, taş, odun, kiremit kırdılar. Türlü güç gösterileri yaptık. 30 yıl önce tam dirsekte ince bir ağrı vardı, beni rahatsız etmiyordu. Ufak ağrıyı biz önemsemedik, o dönemlerde hastaneye de gittik fizik tedavi verdiler. Ama altı yıl önce kolumda bir şişlik oldu. Biyopsi yaptılar ve tümör dediler, 5 gün 5 gece süren ağır bir kemoterapi aldım. Kolumu omzumdan kesmek zorunda kaldılar' dedi. 'Sporcuyum, bana bir şey olmaz' diye düşünmemek gerektiğini belirten Karaaslan, 'Vücudumuzun bize verdiği sinyalleri dinlemeliyiz. Kolum ilk kesildiğinde büyük bir moral bozukluğu yaşadım. Ben sporumu iki elimi kullanarak yapıyordum. Ama şimdi durumu kabullendim, moralim yerinde. Yaralarım iyileşsin, tek kolumla kaldığım yerden spora devam edeceğim. Tek kolum olmasa da vücudum sapasağlam, spor yapma hırsımla geri döneceğim' ifadelerini kullandı.

ONU HATIRLAMAK ÖZÜMÜZÜ HATIRLAMAKTIR

Zaman hayat gelip geçiyor. Bu süreçte yaşama güzellik katan başarılara imza atan ilimizin değerlerini hatırlamalı, başarılarını alkışladığımız gibi dar zamanlarında da yanlarında olmalıyız. Mehmet Karaaslan sporcu kimliği yanında güzel ahlakıyla da örnek bir insandır. Ben onu tanımanın gururunu taşıyorum. Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda Rize’de “Sporun Yıldızlar” ödül töreninde kendisini onurize eden yetkililere teşekkür ediyorum.

Vefa sadece bir semt adı değildi. Vefa gösteren vefa görür. Mehmet Karaaslan vefayı fazlasıyla hak eden bir değerimizdir. Kendisini saygıyla selamlıyorum.

Not. Dost insan Cem Temizel’e de vefası için teşekkürler…

Fatih Sultan KAR / İST.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı