Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.

Mart ayı şiddetli soğukların olduğu bir aydır. Zaman zaman güneş görünce ve havalar ısınıyor gibi olsa da soğuk şiddetini azaltmaz.

İNSAN 30.03.2023 12:04:27 203 0
Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.

Mart ayının son gönlerinde, Ramazan ayının manevi havası ile teravih namazlarını kılanlar, bir anda hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Rize’nin yüksek kesimlerinde kar sürprizi yaşadılar. Çamlıhemşin’e bağlı ÇAT köyü ve Hemşin ilçesi yeniden beyaz örtüyle kaplandı

Mart ayı gelince çoğunlukla bu günlerde yakacak tükenir, insanlar zor durumda kalırlar ve evde bulunan kazma-kürek saplarını bile yakmak zor olur” o yüzden Atasözlerimiz yaşanan deneyimlerden oluşmuş ve tedbir alınması için de bir uyarıdır.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Rize’de etkili oldu. Dün gece itibari ile hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altına düşmesi ile yüksek kesimlerde kar yağmaya başladı. Birçok yerleşim yeri beyaz örtüyle kaplanırken akşam saatlerinde 2 bin rakımlarda başlayan kar yağışı gece bin rakıma kadar düştü. Yağış gece boyunca etkili oldu.

Çat'ta işletmecilik yapan Tahsin Mafratoğlu, Kara yakalandım.Dün geceden bu yana elektrikler kesikti.Daha yeni geldi.Yollar araç trafiğine uygun değil.Kar kalınlığı şu an itibarıyla 15 CM ye ulaştı' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI