İl Özel İdaresi ekiplerinin Karla mücadelesi sürüyor

Rize genelinde bir haftadır devam eden Kar yağışı, köy yollarının kapanmasına neden oldu.

İNSAN 19.02.2023 19:12:49 68 0
İl Özel İdaresi ekiplerinin Karla mücadelesi sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığının Pazartesi Eğitim-Öğretimin başlayacağına dair yapmış olduğu açıklama üzerine Rize ili ve ilçelerinde Kar nedeniyle kapalı bulunan yollar, Özel İdaresi ekipleri tarafından 7/24 çalışmayla açılmaya çalışılıyor.

Rize’nin Çayeli İlçesine bağlı 54 köyde çalışma başlattık.6 iş makinası aralıksız çalışıyor.Çalışmalar,Çilingir, Sefalı, Erenler, Kaçkar, Yavuz, Zafer, Kaptanpaşa ve Marbudam yollarını açmak için Özel İdaresine ait iş makineleriyle gündüz başlayan çalışma, gece geç saatlerine kadar devam ediyor.

Çalışmalarla ilgili bölgede ekiplerle birlikte sahada bulunan 6 iş makinesinden birinde görevli olan ve ekipten sorumlu Adem Hacıfazlıoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

7/24 SAHADA ÇALIŞIP PAZARTESİ OKUL YOLLARININ AÇILMASI SAĞLANACAK

Adem Hacıfazlıoğlu, “ Çayeli ilçesinde bağlı çilingir, sefalı, erenler Kaçkar, Yavuz zafer Kaptanpaşa ve Marbudam ulaşım sağlayan köy ve yayla yolları,İl Özel İdaremize bağlı Çayeli şantiyesi olarak,çalışmalarımıza yağan kar nedeniyle kapalı bulunan yüksek köylerde bir metre üzeri karda ekiplerimiz bir haftadır sabah sekiz gece üç dörtlere kadar aralıksız ve az uykuyla fedakarlık yaparak çalışıyorlar ”dedi.

Hacıfazlıoğlu, Pazartesi okullar açılacağı için aralıksız çalışıyoruz. Bu nedenle bir kepçe bir günde iki kez mazot ikmali yapıyor ve günde 500 litre harcıyoruz. Zor koşullarda yapığımız bu çalışmalarda Allah bizlere kolaylık versin” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI