ÇAYKUR'dan Deprem Bölgesinde Sıcak Çay İkramı

Depremin meydana geldiği geçenin sabahında Rize’den yola çıkan, ÇAYKUR İkram tırı karayolu ile depremin büyük kayıplar verdiği, Malatya ilinde ilk günden itibaren sıcak çay servisi yapmaya devam ediyor.

İNSAN 9.02.2023 13:09:32 100 0
ÇAYKUR

Çaykur Genel Müdür ve YK Başkanı Yusuf Ziya Alim’ın talimatıyla, Çaykur’un Türkiye genelinde bulunan diğer 8 Bölge Müdürlüğünden deprem felaketinin yaşandığı illere giden araç ve görevliler sıcak çay ikramlarına aralıksız devam ediyorlar.

Çaykur Ankara Bölgeden, Kahramanmaraş, Gaziantep illerine, Diyarbakır ve Erzurum Bölgeden, Diyarbakır ilinin Kent meyandı ve Koşuyolu semtinde kurulan stantlardan sıcak çay ikramı yapılmaya devam ediliyor. İstanbul Bölgeden Adana’ya gönderilen araçla ve Kayseri Bölgeden Kahramanmaraş’a gönderilen ekiple, Talas Belediyesi aracına yerleştirilen sıcak çay standından ikrama yapılıyor.

Çaykur Mersin Bölgeden, Hatay iline sıcak çay ikramına başlandı. Ayrıca, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis İllerinden sıcak çay ikramı stantları kuruluyor. Depremin en çok etkilediği, Kahramanmaraş ilinin, Pazarcık ve Nurdağı İlçelerinde ’de kurulan stantlardan depremzedelere sıcak çay ikramına devam ediliyor.

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM; “Ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketiyle mücadele ediyor. Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 il ve birçok ilçelerde binlerce insanımızın vefat etmesine, binlerce insanımızın yaralanmasına neden oldu. Gece 04:17’de meydana gelen birinci depremde kurtarma çalışmaları devam ederken, gün içinde saatler 13:24'ü gösterdiğinde 7,6 büyüklüğünde ikinci bir depremle bölge yeniden sarsıldı. Milletçe acımız katlandı. Depremin meydana geldiği gecenin sabahımda İkram tırımızı görevli ekibimizle birlikte hemen bölgeye gönderdik. Teşekküllümüz olarak ülkemizin genelinde bulunan 8 bölgemizle birlikte hemen harekete geçerek, depremin meydana geldiği illere sınırsız sıcak çay ikramı vermeye başladık. Milletçe başımız sağ olsun. Depremde hakkın rahmetine kavuşan binlerce kıymetli insanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemiler ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı